Ugrás a cikkhez
Reklám

Vidékről érkezett Budapestre "R." (csak nem Rostás?) Roxána, akinek első dolga volt lopni, rabolni. Azt azonban nem lehet mondani, hogy új életet akart kezdeni a fővárosban, mert ilyen életet élt régebben is. A Zsaru Magazin megpróbálta viccesen elmesélni a történetet:

R. Roxána (21) a XIV., Szugló utcában egy vele egykorú, ismeretlen nőn térdel, és indulattal ütlegeli. Nemcsak ütlegeli, de olykor kiabál is vele. Azt követeli tőle fennhangon, hogy adja oda a mobiltelefonját. A sértett védekezik, és nem akarja átadni a készüléket, így aztán nem ad, viszont kap. R. Roxána egyre paprikásabb. Kérte szépen, nem kapta meg. Hajánál fogva a földre rántotta a nőt, nem kapta meg. Ütötte-verte, nem kapta meg. Csoda-e, hogy felbosszantotta magát?

Távolabb járókelők állnak, akik valamiért nem sietnek a bajban lévő nő segítségére. Talán azt gondolják, ismerősök vesztek össze valamin, majd elintézik egymás között. Április 12-e van, szerda, kora délutáni gyér forgalom.

Akkor vesz némi fordulatot az ügy, amikor egy szolgálati autó érkezik. Valaki kihívta, gondolják a járókelők, de nem hívta ki senki. Ez az autó, benne Őz Miklós törzszászlóssal, a XIV. Kerületi Rendőrkapitányság körzeti megbízottjával mintegy véletlenül jár arra. Mert, ahogy a jó kapusnak, úgy a jó rendőrnek is lehet szerencséje olykor. A legnagyobb szerencséje azonban a sértettnek van, az alul lévő és erősen ütlegelt nőnek. R. Roxána ugyanis, amint megpillantja a rendőrautót, hirtelen eltekint a mobiltelefontól, érdeklődése inkább a futás felé fordul. Futni kezd egészen a közeli társasházig, ahová aztán beszalad, és az udvarban egy épp csak zöldellő bokor mögé bújik. Őz Miklós természetesen fékez. Kiszáll a kocsiból, előbb a földről feltápászkodó sértettet kérdezi, milyen segítségre van szüksége, majd az időközben odaérkező két járókelő segítségével beülteti a szolgálati autóba, mentőt és rendőri segítséget hív.

Aztán a helyszínre érkező Poór Tibor főtörzsőrmesterrel együtt bemegy abba a házba, ahová a támadó bemenekült. R. Roxána a bokor mögött kuporog a kerítés tövében. Kezén pillanatokon belül kattan a bilincs. A zsaruk, mielőtt az esetről kérdezgetnék, előbb arról a táskáról faggatják, amit mellette találnak. Némi tájékozódás után kiderül: ezt a táskát előző nap hajnalban lopta a XIII. kerületben, egy buszmegállóban. Volt benne laptop, ruhák, egyebek úgy 150 ezer forintnyi értékben.

Kérdezik a rendőrök a kihallgatáson, miért támadta meg a Szugló utcában a nőt. R. Roxána szemrebbenés nélkül válaszol: „Mert a diszkóban ráment a pasimra!” Melyik diszkóban és mikor, kérdezik ekkor a nyomozók. Előző nap a Hajógyári-szigeten, hangzik a válasz. A Hajógyári-szigeten tíz éve bezárt a diszkó, bólogatnak a zsaruk.

R. Roxána jelenleg letartóztatásban van, a gyanú ellene rablás és testi sértés bűntett kísérlete.





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából