A Szon.hu értesülései szerint ma reggel a Nyíregyházi Rendőrkapitányságnál személyesen bejelentette valaki, hogy az autója csomagtartójában egy halott 2 éves gyermek van.



(Kép: Szon.hu)

A portál felvette a kapcsolatot a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitánysággal, ahonnan az az alábbi tájékoztatást kapták:

A rendőrségre 2023. április 15-én 5 óra 50 perckor érkezett bejelentés, arról, hogy egy 2 éves gyermek életét vesztette, az eset körülményeit a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság büntetőeljárás keretein belül vizsgálja.

A Tények.hu ezt írja az esetről: szombat reggel 7 óra 15 perc környékén egy városi terepjáró állt meg a nyíregyházi rendőrség melletti járdán, majd egy nő és egy férfi szállt ki belőle és bementek a rendőrségre, ahol közölték, hogy a kocsijuk rakterében egy halott gyermek van.

A két év körüli gyermek állítólag ruhában, magzatpózban fekszik a csomagtartóban, a portál nem hivatalos információi szerint több napja halott lehet. Jelenleg még azt sem tudni, hogy történt-e bűncselekmény, a rendőrség később ad tájékoztatást.

Az autót helyszínelés és a halottszemle miatt további vizsgálatra bevitték a rendőrség zárt területére, írja a Boon.hu.

Frissítés: Egy sérült csecsemő is volt a kocsiban

A rendőrség eddig csak annyit közölt az ügyről, hogy az eset körülményeit büntetőeljárás keretében vizsgálja. Kiderült, egy sérült csecsemő is volt a kocsiban.

A Tények úgy tudja, a kocsi a nyíregyházi kapitányság közelében parkolt le, majd az autóból kiszálló nő és férfi bementek a rendőrségre. Ők a kisgyerek nevelőszülei voltak. Miután besétáltak, közölték, hogy egy halott gyerek van a csomagtartóban. A rendőröket, akik kimentek a kocsihoz, szabályosan sokkolta a látvány, miután kinyitották a csomagtartót. Az autót pillanatok alatt bűnügyi helyszínné változtatták az egyenruhások.



Elég fajtajellegesnek tűnik a nevelőszülő (képernyőmentés: Tények)

A kétéves, halott kisgyerek magzatpózban, felöltözve feküdt a csomagtartóban, így találtak rá. Már több napja halott lehetett, úgy tudják, megfulladhatott. A szörnyűségeket tovább fokozta, hogy egy egyéves csecsemő is volt a kocsiban. A babán sérülések, horzsolások voltak. A Tények szerint testvérek lehettek, s mindketten alultápláltak voltak. Az egyéves csecsemőt kórházba vitték.

A riport szerint a gyerekek a Vásárosnaményhez közeli Ilkről kerültek nevelőszülőkhöz Nyíregyházára.

Hogy pontosan mi okozta a kétéves gyerek halálát, azt a rendőrség büntetőeljárás keretében vizsgálja.

Vasárnapi frissítés: egy 17 éves, háromgyerekes (!) "fiataltól" emelték ki a két gyereket

Az RTL Híradó friss értesülései szerint a gyerekek édesanyja egy 17 éves, ilki "fiatal", aki egy éve egy nyírségi anyaotthonban van legkisebb gyermekével. Úgy tudják, hogy másik két gyermekét – egy kisfiút és egy kislányt – kiemelték a családból. Őket találták meg a rendőrkapitányság előtt.

Az RTL Híradónak több ilki lakos is megerősítette, hogy ismerik a gyerekek vér szerinti családját, a hírt egyelőre nem tudják elhinni, feldolgozni. A települést sokkolta a tragédia.

Az elhunyt kisfiút Sanyika néven említették.

(Tények - Blikk - RTL Híradó nyomán)