Ugrás a cikkhez
Reklám

Dúró Dóra (Mi Hazánk) az iskolai bántalmazások elleni hatékonyabb fellépést szorgalmazta ma napirend előtt a parlamentben, és egy aszódi iskolai ügyről beszélt, amelyben két-három gyerek bántalmazta osztálytársait. Szerinte az ügyben a tankerület nem mondott igazat, mert igenis sérült a gyerekek biztonságos iskolai környezethez való joga.Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Hangsúlyozta: az ilyen ügyekről általánosságban elmondható, hogy minden esetben az áldozatnak kell odébbállnia, mert a tankerületek és az intézményvezetők nem tesznek megfelelő lépéseket, valamint nincs elég iskolaőr és iskolapszichológus sem a rendszerben. Ha a kormányoldal valóban komolyan gondolja a gyermekvédelmet, akkor ezekben az ügyekben az áldozatok mellé kellene állnia - hangsúlyozta.

Rétvári Bence, a belügyi tárca államtitkára azt mondta: a kormány a gyermekek védelmében nem ismer kompromisszumot, és sem belföldi, sem külföldi nyomás hatására nem változtat ezen.

Hangsúlyozta: a kormány az iskolai konfliktusok, bántalmazások megelőzésére és kezelésre is figyelmet fordít. A megelőzést szolgálja, hogy 2010 óta dupla annyi, közel kétezer iskolapszichológus dolgozik, a konfliktusok kezelésében pedig speciális felhatalmazással rendelkező iskolaőrök vesznek részt - tette hozzá. A konkrét ügyben alapos vizsgálat után megtették a szükséges lépéseket, fegyelmi eljárást kezdeményeztek több diák ellen - mondta.

(MTI)

Korábban írtuk: Az aszódi iskolaigazgató is tudott Lakatosék terrorjáról, mégis az áldozatnak kellett másik iskolába mennie

Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából