A rendőrség megerősítette a Ripost információját, és részleteket árult el a szombatról vasárnapra virradó éjjel a budapesti Deák tér közelében, az Erzsébet téren történt késelés ügyében. 3 éve két fiatal halt meg egy hasonló esetben.

A Ripost egy olvasója beszámolója alapján megírta, a Deák téri metrómegálló közelében késelés történt. A lap úgy tudja, egy fiatalokból álló társaságba kötöttek bele, és egyvalakit meg is szúrtak.



A lap szerint itt történhetett az eset

"Azonnal a pár évvel ezelőtti eset jutott az eszembe, amikor meggyilkoltak a közelben két fiatalt" - mondta a Ripostnak egy olvasója, aki nem akarta elárulni személyazonosságát, de úgy tudja, hogy egy fiatal most is megsérült a konfliktusban.

Vasárnap reggel kimentek a helyszínre, hogy utánajárjanak, mi történt, de már nem látszottak az eset nyomai. "Az éjszakás kollégák szerint nagy balhé lehetett, mert sok rendőr volt itt, de többet nem tudunk" - mondta az egyik helyszíni gyorsétterem egyik alkalmazottja.

A rendőrség megerősítette mindezt.

"Megkeresésével kapcsolatban tájékoztatjuk, hogy 2023. február 19-én 2 óra 10 perc körül a Budapest, V. kerület, Erzsébet téren ezidáig ismeretlen tettes megszúrt egy férfit. A sértettet életveszélyes sérüléssel kórházba szállították. A BRFK Életvédelmi Osztálya emberölés bűntett kísérlet miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen. A Budapesti Rendőr-főkapitányság hajtóvadászatot indított az elkövető felkutatása érdekében"

- írta a rendőrség a lapnak.

Három éve 2 magyar fiatal halt meg a Deák téren

A Deák téren 2020. május 22-én hajnalban a 18 éves cigánybűnöző, Cs. Krisztián halálra késelte a 21 éves K. Gergőt és a 16 éves M. Lászlót. A gyilkosok elmenekültek, de a rendőrök a bejelentés után 10 perccel később elfogták őket a Nyugati téren.

A brutális kettős magyargyilkosság előtt pár órával korábban, az aznap 18. születésnapját ünneplő "fiatal" egy rablásban is részt vett, amelynek során szintén kést használt. Ekkor egy hangfalat rabolt el egy társával egy padon alvó férfitól. A két ügynek összesen 6 vádlottja volt.

„A tanúvallomásokból idézve: teljesen beindult, azzal a jelszóval, hogy mindjárt beugrok bokszolni, elővette a nála lévő kést. A neki háttal álló 17 éves Lászlót két alkalommal a hátán, majd két alkalommal mellkason szúrta” – mondta a tárgyaláson Gál Sándor életvédelmi osztályvezető. „A másik fiút kétszer oldalba és egyszer mellkason szúrta, majd amikor a sértet megtántorodott a szúrásoktól, még nekifutott egyszer és mellkason rúgta. Még egyszer mellkason szúrta a fiút, aki ezután összeesett” – részletezte a bestiális magyargyilkosságot a rendőrfőnök.

Frissítés: elfogták a késelőt

A rendőrök tizenöt órán belül elfogták azt a feltételezett támadót, aki vasárnapra virradó éjszaka életveszélyesen megsebesített egy férfit a fővárosban - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) az MTI-vel.

A közlemény szerint az eset 2 óra 10 perc körül az V. kerületi Erzsébet téren történt, ahol két társaság szólalkozott össze. A vita hevében a támadó egy hegyes eszközzel megszúrt egy férfit. A sértettet életveszélyes sérüléssel kórházba vitték.

A feltételezett elkövetőt a rendőrök azonosították, és kőbányai lakásán elfogták. A 18 éves fiatal elszámoltatása folyamatban van - írta a BRFK.

2. frissítés: "K." mint Kánya

A rendőrségi közlemény úgy fogalmaz: "A 18 éves K. Zsolt elszámoltatása folyamatban van".

Információink szerint "K." mint Kánya Zsolt az elkövető, körözési képe alább látható.



Mint látható, fehér elkövető esetén nem "nyolc napon belül gyógyuló" könnyű testi sértés vétsége a minősítés, hanem emberölés




Kapcsolódó:

- "Beugrok bokszolni!" - Lezárták a nyomozást a Deák téri kettős gyilkosság ügyében

- A gyilkosság előtt egy órával is rabolt és késelt az "ártatlan" Deák téri cigánybűnöző
- Kiengedte a bíróság, otthon karácsonyozhat az egyik Deák téri magyargyilkos
- Nem kér bocsánatot a Deák téri gyilkos - az anyja azért aggódik, hogy nem elég kívánatos a börtönkoszt
- A Herceg és a Jámborok - ezek a jó arcú sportos legények gyilkolásztak a Deák téren