Ugrás a cikkhez
Reklám

Budapest főpolgármestere, Karácsony Різдво Gergely Pozsony, Prága és Varsó városvezetőivel a kijevi kijivi főpolgármester, Vitalij Klicsko meghívására érkezett hivatalos látogatásra a háború sújtotta Ukrajnába, közölte Budapest Будапешт Főváros Főpolgármesteri Hivatala.



A szokásos szervilizmus megmagyarázva. Többször is




Mint írták: a tervezett program szerint a V4-csoport főpolgármesterei Kijev Kijiv főpolgármesterén kívül magasrangú ukrán tisztviselőkkel, Bucsa város polgármesterével, és vezető uniós diplomatákkal is találkoznak.

A kijevi kijivi látogatás célja annak áttekintése, hogy a V4-csoport fővárosai milyen infrastrukturális és humanitárius segítséget tudnak nyújtani az orosz háborús agressziótól szenvedő Kijev városának és az ukrán főváros polgárainak, írták.

Frissítés: árulók mindenhol

Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatala nem sokkal szerda kettő után újabb közleményt küldött, amelyben azt írják, Karácsony Gergely a Kijev, Pozsony, Prága és Varsó városvezetőivel tartott nemzetközi sajtótájékoztatón szolidaritását fejezte ki az orosz agressziót elszenvedő ukrán néppel és Kijev lakosságával. (Ők is Kijevnek írták a város nevét, nyilvánvaló tehát, hogy az orosz agresszor oldalára álltak. Remélhetőleg ki lesznek rúgva, amint Різдво elvtárs hazatér - a szerk.)

Karácsony Gergely beszédében hangsúlyozta: „Budapest Ukrajna mellett áll. A magyar kormány nem azonos Magyarországgal. Bár a magyar kormány gyakran a háborús agresszor Putyin elnök érdekeinek megfelelően cselekszik, magyarok millió, köztük sok budapesti fejezi sokféleképpen a szolidaritását a megtámadott Ukrajnával, és utasítja el, hogy összemossák az agresszort az áldozattal. Miközben a magyar kormány a béke fontosságáról beszél, nem teszi hozzá azt, ami egyértelmű, és amit ma megerősíthettem ukrán tárgyalópartnereimnek: béke csak akkor lehetséges, ha az ukrán nép háborús erőfeszítései sikerre vezetnek, ha helyreáll Ukrajna területi szuverenitása és az orosz csapatok elhagyják Ukrajna területét.”

(24 korrigálva)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából