Ugrás a cikkhez
Reklám

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a szerb férfival szemben, akit idén februárban hét személy csempészésén értek tetten a röszkei határátkelőhelyen.

A vádirat szerint a vádlott 2022. februárjában 400 euró ellenszolgáltatás ígéretének fejében megállapodott ismeretlen kilétű megbízójával abban, hogy üres hangfalládákba rejtve Szerbiából Bécsbe illegális migránsokat fog szállítani egy furgonnal. A sikere érdekében a vádlott iparkamarai okmányt is kiállíttatott a szállítandó zenei eszközökre, majd február 26-án este Kikinda közelébe hajtott a járművel. Itt egy tettestársa az előzetesen a furgonba egymásra bepakolt hangfalak közül az alsókba elbújtatott hét indiai állampolgárt, majd visszaerősítette rájuk azok sűrű, szivacsos borítását.




A férfi a szerb-magyar határon feltorlódott kocsisor miatt csak másnap reggel 7 órakor jelentkezett be Röszkénél Magyarországra. Itt a jármű átvizsgálása során a pénzügyőrök megtalálták a csempészett személyeket, akik addigra órák óta magzatpózban – hat fő esetében párosával – kuporogtak az átalakított hangfalládákban.







A határsértőknek az utazás jelentős testi-lelki gyötrelemmel járt, mivel testhelyzetüket megváltoztatni nem tudták, levegőhöz is csak a hangfal borításán keresztül jutottak, illetve végtagjaik is erősen elzsibbadtak - sajnáltatja őket az ügyészség.

Az elkövetőt a járási ügyészség a csempészett személyek sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntettével vádolja. A vádemeléskor letartóztatásban lévő terhelt bűnösségének kérdésben a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából