Ugrás a cikkhez
Reklám

A Budapest II. kerületi Margit körút és Szász Károly utca sarkán levő G-Roby élelmiszerbolt, pontosabban szupermarket 1992 óta szolgálja ki a környék vásárlóit. Igaz, a környéken nemrégiben megnyílt egy multi élelmiszerüzlet, ami által lényegesen megfogyatkozott a vásárlók száma a pinceboltban. A G-Roby forgalmát valószínűleg nem fogja ugrásszerűen megnövelni az a jelenség sem, amelynek a mai napon lehettünk tanúi, pontosabban elszenvedői.



G-Roby szupermarket a Margit körút – Szász Károly utca sarkán (fotók: H. J.)

A G-Roby szupermarketbe leereszkedve a lisztek, cukrok és darák megszokott polcán ma délben hiába kerestük a kristálycukrot. Az éppen a közelben árut föltöltő hölggyel ezután a következő párbeszédet folytattuk:

- Nem találom a cukrot. Talán máshová tették?

- Azt nem is találja, mert nincs.

- Hogy-hogy nincs, a kristálycukor alapvető élelmiszer, aminek lenni kell egy ilyen nagy élelmiszerboltban. Miért nem rendelnek?

- Azért nem, mert az ársapka miatt egyszerűen nem tudjuk kigazdálkodni úgy, hogy ne legyen ráfizetéses. Ennek ez a magyarázata.

Mellettünk megszólal egy idős hölgy: "Én már tegnap is kerestem a cukrot, de nem volt. Remélem, holnap már lesz."



A kristálycukor árát nem tudják „kigazdálkodni”

Nézegetjük a pénztárnál kapott árcédulát, amelyből kiderül, hogy van olyan alapvető élelmiszer a G-Robynál, amelynek árát valószínűleg „ki tudják gazdálkodni”: a félkilós, a legolcsóbb, az 539 forintos „parasztkenyér”. Azaz, 1 kilogramm „parasztkenyér” potom 1080 forintba kerül. Igaz, ez nem ársapkás.

H. J. – Kuruc.info

Frissítés: Úgy néz ki, hogy a cukorhiány általános jelenség lehet. A G-Roby szupermarketben ért csalódás után a Margit híd budai hídfőjénél, a Margit körút 1. szám alatti CBA Príma (az egykori Meinl) élelmiszerboltba mentünk, ahol szintén nem találtunk kristálycukrot a polcokon.

Kissé távolabb láttunk 3 zacskó, szintén ársapkás búzafinomlisztet, s mellette üres polcszakaszt.

H. J.





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából