Ugrás a cikkhez
Reklám

Nyilvánvaló, hogy a szankciós politikán változtatni kell - hangsúlyozta a miniszterelnök csütörtök este a Facebook-oldalán közzétett videóban.

Orbán Viktor, aki részt vesz az európai uniós miniszterelnökök és elnökök prágai csúcstalálkozóján, a videóban közölte, hogy súlyos témák vannak az asztalon. Lesz-e gáz, lesz-e elektromos áram az európai országok számára a következő hónapokban? - sorolta azokat.

A kormányfő felidézte: Magyarország korábban már kiharcolt egy mentesítést az olajembargó és -szankció alól, majd jelezte: az elmúlt napokban pedig sikerült elérni, hogy az új szankciók nem vonatkoznak sem Magyarország nukleáris energiájára, sem az ország gázellátására.

Orbán Viktor kitért arra is, hogy a szankciók azonban "az égbe emelték" az energia árát, és ez Magyarországot is érinti. Az árak szinte megfizethetetlenek - mutatott rá.

"Oroszország egyáltalán nem esett térdre, közben az európai gazdaságok elvéreznek. Nyilvánvaló, hogy a szankciós politikán változtatni kell" - fogalmazott Orbán Viktor, aki utóbbit nevezte a találkozó tétjének.

Folytatódik a varsói kettős

Számos kétoldalú tárgyalást is folytatott Orbán Viktor miniszterelnök Prágában, az európai uniós csúcstalálkozó helyszínén - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár csütörtök este.

A kormányfő külön egyeztetett Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnökkel, erről a találkozóról a közösségi oldalán is megosztott egy fényképet, amihez azt írta: "Van, ami örök. Folytatjuk!"




Orbán Viktor tárgyalt Milos Zeman cseh köztársasági elnökkel, majd Andrej Plenkovic horvát miniszterelnökkel is - mondta a sajtófőnök.

(MTI)

Korábban írtuk: Az EU elfogadta a legújabb csomagot, az EP még több szankciót és fegyvert követel





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából