Személyesen tett feljelentést a XIX. Kerületi Rendőrkapitányságon egy 72 éves asszony 2022. szeptember 3-án 18 óra után, mert nem sokkal korábban egy fiatal férfi megtámadta, bántalmazta, megerőszakolta, és elvette mobiltelefonját a Népligetben.



Illusztráció: Adobe Stock

A bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 31 éves "O." Zsoltot a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Bevetési Osztálya addigra már elfogta; a férfi ugyanis levágta lábáról a nyomkövetőt, amit azért kellett viselnie, mert

korábban elkövetett életveszélyt okozó testi sértés és garázdaság miatt a bíróság bűnügyi felügyeletét rendelte el.

Az elektronikai eszköz riasztást küldött a BRFK Tevékenység-irányítási Központjába, amikor a férfi elhagyta lakhelyét, majd amikor levágta magáról a készüléket. A rendőrök azonnal a felkutatására indultak, és az erőszakot követően – még a feljelentés előtt – a Népligetben elfogták a kábítószer hatása alatt álló férfit. Megtalálták nála azt a mobiltelefont is, amit idős áldozatától nem sokkal korábban vett el.

O. Zsoltot a BRFK X. Kerületi Rendőrkapitányságon szexuális erőszak és kifosztás bűntett, valamint fogolyszökés és kábítószer birtoklása vétség megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A gyanúsított azt vallotta, hogy napok óta kábítószerezik és iszik, ezért nem emlékszik semmire. A férfit őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására - közölték a Police.hu-n.

Frissítés: korábban is próbált erőszakolni, fojtogatott is - természetes hát, hogy hazaengedték...

Bagoly Bettina az RTL híradójának elmondta, hogy a férfi többszörösen büntetett előéletű, jelenleg is egy erőszakos bűncselekmény miatt volt felügyelet alatt.

Az ügyészségi szóvivő közölte: a férfi ellen korábban életveszélyt okozó testi sértés miatt indult eljárás.

Egy budapesti bevásárlóközpont lépcsőházában a barátnőjét fojtogatta, aki életveszélyes állapotba került emiatt. A barátnője elájult, majd miután magához tért a lépcsőházban, arra kényszerítette, hogy meztelenre vetkőzzön. A nő így is meg tudott szökni, és egy közeli benzinkúton kért segítséget. Ebben az ügyben a férfi ellen tavaly nyáron már vádat emelt az ügyészség.

De van másik ügye is, idén májusban egy másik szexuális erőszak ügyében emeltek ellene vádat. 2019 szeptemberében egy munkából hazafelé tartó nőt akart megerőszakolni egy telefonfülkében.