Ugrás a cikkhez
Reklám

Össze kell fogni az amerikai konzervatívokkal, mert "mi, magyarok tudjuk, hogyan lehet leküzdeni a szabadság ellenségeit a politikai hadszíntéren" - jelentette ki a miniszterelnök csütörtökön a texasi Dallasban.




Orbán Viktor az Amerikai Konzervatív Unió nyári konferenciáján, a CPAC-en kiemelte: ha valakinek kétségei lennének afelől, hogy a progresszív liberálisok és a kommunisták ugyanazok, "csak kérdezzenek bennünket, magyarokat, mi mindkettővel harcoltunk már", és ők igenis ugyanazok.

Hangsúlyozta: "az értékeink, úgymint a nemzet, a keresztény gyökerek és a család lehetnek sikeresek a politikai harcmezőn", még ma is, amikor a politikai életet a liberális hegemónia uralja. Ezeket az értékeket sikeressé és fősodratúvá tették Magyarországon - vélekedett.

Úgy látja, a siker kulcsa, hogy százszázalékon harcolnak: "az igazat mondjuk és kiállunk az igazunkért, még akkor is, ha ezért a fél világ támad bennünket". A legfontosabb pedig, hogy bízni kell a zsidó-keresztény tanításokban - tette hozzá.

Kiemelte: a mai progresszívok újra megpróbálják leválasztani a nyugati civilizációt keresztény gyökereiről, de "ha leválasztják a nyugati civilizációt zsidó-keresztény örökségéről, akkor a legrosszabb dolgok történhetnek meg a történelemben".

"Teljes mértékben szolidárisak vagyunk Ukrajnával"

Amerikai-orosz tárgyalások nélkül sosem lesz béke Ukrajnában - hangsúlyozta a miniszterelnök. Orbán Viktor jelezte: Ukrajna Magyarország szomszédja, és "teljes mértékben szolidárisak vagyunk velük".

Azt mondta: Oroszország Ukrajna elleni támadása eddig közel egymillió embert kényszerített arra, hogy Magyarországra meneküljön.

A kormányfő szerint a globalista vezetők stratégiája kiterjeszti és elnyújtja a háborút, és egyben csökkenti a béke esélyét.

Csak erős vezetők képesek békét teremteni - mutatott rá a Orbán Viktor. Hozzétette: Ukrajna szomszédságában Magyarországnak borzalmasan nagy szüksége van olyan erős vezetőkre, akik képesek arra, hogy tető alá hozzanak egy békemegállapodást.

(MTI)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából