Ugrás a cikkhez

"A terrorcselekmények miatt keresett bűnöző tagja volt annak a 2007-ben életre hívott nemzeti radikális mozgalomnak, amihez számos erőszakos bűncselekmény köthető. A hónapok óta körözött 41 éves Sz. E. Istvánt a KR NNI fejvadászai fogták el a TEK segítségével" - írják a Police.hu-n.A "MIERCUREA NIRAJULUI" magyar város, és Nyárádszereda a neve, kedves agyhalott rendőrök...

A Fővárosi Törvényszék idén márciusban hozta meg ítéletét "terrorcselekmény elkövetése miatt" Sz. E. Istvánnal szemben. (Aki Szaszka néven több írást is közölt portálunkon - a szerk.) A 41 éves magyar-román kettős állampolgár tagja volt annak a Hunnia névre hallgató szervezetnek, amit "B." György hívott életre. Hozzájuk köthető számos 2007-ben és 2008-ban elkövetett "erőszakos bűncselekmény". A törvényszék, mint harmadrendű vádlottat, nem jogerősen a megismételt elsőfokú tárgyalás során 15 év letöltendő szabadságvesztésre ítélte idén márciusban. A vádlott a bíróságon már meg sem jelent, elrejtőzött, s a hatóságok számára elérhetetlenné vált.
Miután a felkutatására tett intézkedések nem vezettek eredményre, és "az általa elkövetett bűncselekmények különösen erőszakos volta miatt a férfi elfogásához kiemelkedően jelentős társadalmi érdek fűződött", ezért felkutatását átvette a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Életvédelmi és Célkörözési Főosztály Célkörözési Osztálya - áll a Nemzeti Nyomozó Iroda közleményében.

A KR NNI célkörözési nyomozóinak 2022. augusztus 2-án sikerült lokalizálni a férfi tartózkodási helyét, majd tekintettel "bűnlajstromára", illetve arra, hogy 2017-ben már egyszer sikerült megszöknie a rendőrök elől, elfogásához segítségül hívták a Terrorelhárítási Központot (TEK).
Sz. E. István, mit sem sejtve arról, hogy a rendőrök beazonosították tartózkodási helyét, egy Nógrád megyei kistelepülés birkalegelőjén napszámban dolgozott, amikor a rendőrök rajtaütöttek. Megtalálták a közelben autóját is, amit rendszámtábla nélkül egy bokorban rejtett el.
Miután a TEK műveleti egysége elfogta, a helyi rendőrök bűnügyi őrizetbe vették.

Frissítés: Budaházy azt remélte, hogy a lecsukott hazafiak száma csökkeni fog, nem nőni

Budaházy - Sz. Endre elfogásáról: A friss hírek szerint a TEK elfogta és börtönbe hurcolta azt a vádlott társunkat, aki nem akarta magát alávetni Ignácz bíró igazságtalan, elfogult ítéletének és idáig bujkált. A szerencsétlen egy nógrádi gazdaságban húzta meg magát, birkapásztorként tengette napjait, a rendőrségi közlemény mégis úgy tálalta, mintha valami veszedelmes bűnözőt fogtak volna. Őszintén szólva azt reméltem, hogy mostanra már a Hunnia-ügy szabadlábon lévő és nem a fogva tartott vádlottjainak száma lesz eggyel több. Elkeserítő ez…

Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából