Ugrás a cikkhez
Reklám

Orbán Viktor miniszterelnök kedden munkaebéd keretében tárgyalt Arthur Schneierrel, a New York-i Park East zsinagóga főrabbijával a Karmelita kolostorban; a megbeszéléshez csatlakozott Novák Katalin köztársasági elnök is - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár.



Orbán, Arthur Schneier és Orbán Balázs, a kormányfő politikai igazgatója. Láthatóan hasznos munkát végez...

A találkozón - melyen részt vett Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója is - elhangzott, hogy Magyarország az egyik legbiztonságosabb európai ország a zsidóság számára. A "magyar" zsidó közösség tagjai biztonságban élnek, megélhetik identitásukat és szabadon gyakorolhatják vallásukat a három bevett zsidó egyházban.



Fotók: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Az ukrajnai háború kapcsán Magyarország vezetői és a főrabbi egyetértettek abban, hogy mielőbbi tűzszünetre és béketárgyalásokra van szükség, mert a háború súlyos gazdasági válságot és beláthatatlan humanitárius katasztrófát idézett elő.



Novák Katalin sem hagyhatta ki a nagy eseményt

Arthur Schneier elismeréssel szólt arról, hogy a magyar kormány a zsidó közösségekkel, civil szervezetekkel és magánszemélyekkel együtt az orosz-ukrán háború kitörésének első napjától kezdve támogatja az ukrajnai zsidó menekültek magyarországi ellátását, illetve továbbutazását Izraelbe.

(MTI nyomán)

Korábban írtuk:

- Köves Slomó: Orbánt átlagon felül érdekli a zsidóság, nélküle nem lenne reneszánsz

- Gyurcsány igazságbeszédétől Orbán kóser falujáig: százával jönnek az ukrajnai zsidók az őszödi kormányüdülőbe
- Elsők az egyenlők között
- Készítik már a helyet az új szelfipajtásoknak: államtitkár: több száz ortodox zsidót tervezünk befogadni

- Az ukrajnai zsidók köszönik szépen Orbán Viktornak a balatonőszödi kóser falut





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából