Ugrás a cikkhez

Megszületett a Jobbik Etikai Bizottságának döntése Potocskáné Kőrösi Anita elleni beadvány ügyében - írja az Alfahír egyik utolsó munkatársa.
A Jobbik Magyarországért Mozgalom Etikai és Fegyelmi Bizottsága megtárgyalta a Jakab Péter által 2022. június 1-jén Potocskáné Kőrösi Anita ellen beadott beadványt, az érintetteket mind írásban nyilatkoztatta, mind személyesen meghallgatta.

A vizsgálat után a Jobbik Etikai és Fegyelmi Bizottsága egyhangúlag úgy döntött, hogy a panasz tárgyává tett cselekmények nem minősülnek etikai vagy fegyelmi vétségnek, így a Bizottság az eljárás megszüntetéséről döntött.

"Bár az Etikai Bizottságnak nincsen hatásköre büntetőjogi kérdésekben döntést hozni, de jogi véleménye szerint az eljárás alá vont elnökhelyettes semmilyen bűncselekményt nem követett el az eljárásával, ilyenre utaló körülmények nem merültek fel" - zárul a Jobbik Magyarországért Mozgalom közleménye.

Frissítés: Potocska felesége reagált a döntésre

Lassan egy évtizede politizálok és értek már karaktergyilkossággal felérő támadások a politikai ellenfeleimtől, azonban soha nem gondoltam volna azt, hogy majd egy párttársam indít ellenem egy ilyen méltatlan eljárást. Ráadásul a közösségi médiában a széles nyilvánosság előtt vádol meg azzal, hogy többek között visszaéltem a hatalmammal, illetve hűtlen és hanyag kezelés kísérletét követtem el.

Annak tudatában vártam az Etikai Bizottság döntését, hogy felelős vezetőként mindvégig tudtam: elnökhelyettesként mikor-mit-milyen hatáskörrel és jogkörrel tehetek. Mind az etikai beadványra tett írásbeli válaszomban mind pedig a személyes meghallgatáson tételesen cáfoltam az ellenem felhozott vádakat, továbbá egyértelművé tettem, hogy már az eljárás elindítását is egy politikai karaktergyilkosságnak tartom.

Az Etikai Bizottság mai napon megküldött határozata alapján az etikai eljárás tárgyává tett cselekmények nem minősülnek etikai vagy fegyelmi vétségnek, így a Bizottság az etikai eljárás megszüntetéséről döntött.

Korábban írtuk: Káosz a Jobbikban, a Facebookról értesültek Jakab lemondásáról, a választmányi ülésre el sem ment

Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából