Nemzetpolitikai minisztérium felállítását sürgette pénteki budapesti sajtótájékoztatóján a Mi Hazánk Mozgalom egyik politikusa.

Bartha Barna, a párt nemzetpolitikai kabinetvezetője azt hangsúlyozta: a világ több állama működik Magyarországnál hatékonyabban a területen, van, ahol önálló tárca foglalkozik ezzel a témával.

Az önálló tárca szükségessége mellett érvelve példaként azt hozta fel: a kormány nem foglalkozott azzal, amikor a közelmúltban azért érte támadás a román jégkorong-válogatott magyar tagjait, mert mérkőzésük után a szurkolókkal együtt énekelték a Székely himnuszt, holott időben, adekvát módon és arányosan választ kellene adni az ilyen atrocitásokra.

Szerinte külföldön azért hamisíthatják meg állandóan a magyar történelmet, "mert mi folyamatosan hátrálunk, folyamatosan engedünk", holott ennek nincsen tere.

Hozzátette: nagy támadás zajlik napjainkban Magyarország ellen, a szomszédos államok magyarellenes lépéseiben pedig "óriási szerepe és hatalmas felelőssége van az Európai Unió teljesen agyament vezetésének, amely mindenféle perverzitást támogat, bűnözőket véd, de a magyar nemzet ellen és a magyarok ellen, pusztán, mert ellenállunk a diktatúrájuknak".

(MTI)