Dúró Dóra (Mi Hazánk) értékelése szerint április 3-án a választók úgy döntöttek, hogy van harmadik út a parlamentben, és szükség van egy Gyurcsány-mentes ellenzékre is, amelyet kizárólag a Mi Hazánk testesít meg. A Mi Hazánk elnökhelyettese napirend előtt azt mondta, pártja világos elvek mentén politizál: minden olyan előterjesztést támogat, amely a magyar nemzet érdeke, de mindennel szembeszáll, amely a magyarokat megkárosítja.

Úgy értékelte, hogy a Facebook brutálisan beavatkozott a választásokba, de a kormány és az ellenzék is ölbe tett kézzel nézte.

Azt ígérte, hogy a Mi Hazánk tabukat fog döntögetni az Országgyűlésben. Szerinte ha a kormány elfogadja az Egészségügyi Világszervezet (WHO) kötelező koronavírus elleni oltásra vonatkozó javaslatát, saját nemzete szabadságát árulja el.

Úgy látják továbbá, hogy egy politikai, ideológiai merénylet zajlik nyugaton a fehér ember civilizációja ellen.

Szóvá tette azt is, hogy Budaházy György fegyházban, míg Gyurcsány Ferenc egy budai villában "tengeti" mindennapjait.

Répássy Róbert, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára azt mondta, az az út, amin a Mi Hazánk jár, nem új, és több kudarc övezi, mint amennyi siker. Emlékeztetett arra, hogy Harmadik út néven a MIÉP és a Jobbik választási szövetséget kötött, amely 2006-ban 2,2 százalékot ért el a választáson.

A képviselő által említett sérelmekre azt mondta, a választási bizottság beszámolóját a parlament elfogadta, a jogorvoslatok lezárultak, azok nem igazolták ezeket a sérelmeket.

Elmondta, a kormány mindent megtesz annak érdekében - bár kevés ráhatása van -, hogy a véleményszabadságot ne korlátozzák nemzetközi médiabirodalmak. Rögzítette, semmilyen kötelező oltást nem vezethetnek be nemzetközi szervezetek Magyarországon. Közölte azt is, hogy Budaházy és Gyurcsány összehasonlítása talán jogos, de előbbi ellen vádemeléssel, utóbbi esetében a nyomozás megszüntetésével zárult a büntetőeljárás.

Az államtitkár vörös vonalként jelölte meg az antiszemitizmust és a rasszizmust, amelyek ellen zéró toleranciát hirdetett, minden olyan megnyilvánulással egyetemben, amely a Harmadik út 2006-os programját jellemezte.

(MTI)

Kapcsolódó: Toroczkai az egyéni kegyelmek támogatására kérte a kormányt Budaházyék ügyében