Ugrás a cikkhez
Reklám

Szerda délelőtt Dunabogdányban megtámadtak és ököllel bántalmaztak egy nyugdíjaskorú „Nyomtass te is!”-aktivistát, aki a mozgalom hetilapját terjesztette, írja a Blikk.

Az esetről maga az érintett számolt be, aki elmondta, amikor a házhoz ért, ott látta az udvaron a lakót, akitől megkérdezte, bedobhatja-e a postaládába az újságot. Mivel nem kapott választ, ezt beleegyezésnek vette, ám amikor tovább ment volna, az illető rárontott.

– Kétszer-háromszor ököllel fejbe vágott, majd azt kiabálta, hogy ne hozzam ide ezt a mocskot többször – mesélte az aktivista. Az incidensre a szomszéd is kijött, aki többször is rászólt a bántalmazóra. A szomszéd úgy fogalmazott: „Én is kormánypárti vagyok, mégse csinálok ilyet, ez nem helyénvaló”.

A bántalmazott férfi ezután a társával a közeli szakorvosi rendelőbe ment, látleletet vetetett fel, majd feljelentést tett a szentendrei rendőrségen.

– Aktivistáinkat gyakran éri szóbeli inzultus, de – egy enyhébb eset után – most fordult elő másodszor, hogy ezt tettlegesség is követte. Ezért fordulunk ezúttal a nyilvánossághoz – nyilatkozta a L. László János alapító-főszerkesztő, aki szerint nem lenne jó, ha a közelgő választásra való felkészülés olyan légkörben zajlana, hogy az aktivistáknak félteniük kelljen a testi épségüket.

Nem tekinthetjük szabadnak az országgyűlési választást, ha fizikailag akadályozzák meg a kormánytól független hírek eljutását a szavazókhoz. Azt szeretnénk, hogy a kormány értesse meg híveivel, hogy a hűségüket ne ököllel fejezzék ki, hanem a szavazóurnáknál – írta a mozgalom a közleményében.

A Nyomtass te is! mozgalom azért jött létre, hogy a kormánykritikus híreket a kis falvakban élőkhöz is eljuttathassák, ahol korlátozott a hozzáférés a teljes sajtópalettához, írja a Blikk, ők pedig konkrétan úgy fogalmaznak:

Hírek, amelyek eddig nem juthattak el mindenkihez.

Sőt még azt is képesek voltak ráírni, hogy

Pártoktól független hetilap.

Kíváncsiak lettünk, milyen lehet 2022-ben egy eltitkolt híreket közlő hetilap, amely független a pártoktól, így megnéztük a legutóbbi számot.

 

- ezek volnának azok az elérhetetlen oldalak, amelyek híreit ki kell nyomtatni, különben senki nem tudja beírni a címeiket, "kiguglizni" vagy más módon megtalálni őket, főleg, hogy a Facebook is a tenyerén hordozza a balliberális sajtóorgánumokat...

És hogy mennyire pártfüggetlenek? Íme a "lapszám":











Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából