Ugrás a cikkhez

A Kalocsai Járásbíróság 4 év 6 hónap börtönre, 5 év közúti járművezetéstől eltiltásra, valamint 5 év közügyektől eltiltásra (ez különösen meg szokta hatni őket...) ítélte azt a 38 éves érsekcsanádi cigányt, aki tavaly október 23-án részegen vezette autóját, és nekiment két motorosnak, a halálukat okozva.
Mint arról korábban beszámoltunk, tavaly október 23-án halálos kimenetelű közlekedési baleset történt az 51-es főúton, Dusnok és Sükösd között.  Egy 37 éves érsekcsanádi cigány Sükösd irányába hajtott, amikor áttért a szemközti forgalmi sávba, és összeütközött két motorossal. A baleset következtében az egyik motorkerékpár az úttestre dőlt, a másik pedig az árokba zuhant, és mindkét motoros, egy 44 éves vaskúti férfi és 50 éves felesége is olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életüket vesztették.A köztiszteletnek örvendő házaspárt mindenki szerette, a férj polgárőrként szolgált

A biztonsági övet nem használó, így ugyancsak sérüléseket szerző gépkocsivezetőnél az alkoholszonda pozitív értéket mutatott, ezért mintavétel céljából előállították. Az igazságügyi vegyészszakértő igazolta az alkoholfogyasztás tényét, ezért a férfival szemben halált okozó ittas járművezetés bűntette miatt indult büntetőeljárás. A nyomozás során kiderült, hogy a balesetben elhunyt személyek szervezetében is volt szeszes ital fogyasztásából származó alkohol, azonban a szakértő kimondta, hogy a sértettek ittas állapota és a baleset bekövetkezése között ok-okozati összefüggés nincs.

A motorosoknak nem volt idejük reagálni a szemből érkező járműre, így esélyük sem volt elkerülni a tragikus ütközést.

A Kalocsai Járásbíróság ítéletében kimondta: a vádlott ittassága miatt a biztonságos járművezetésre alkalmatlan állapotban volt, ezért veszítette el uralmát a kocsi felett az uralmat és kormányozta mintegy 90 kilométer/órás sebességnél balra. A cigányt 4 év 6 hónap börtönre, 5 év közúti járművezetéstől eltiltásra, valamint 5 év közügyektől eltiltásra ítélt a a bíróság, a határozat nem jogerős.

Ennyit ér két magyar élete - és még a tesó is jól megmondja

"Az írástudatlan tesókája, Pintye János eközben az alkoholista dizájnerdrogos testvérkéje helyett a két magát megvédeni képtelen elhunyt motorosra igyekszik áthárítani a felelősséget a Baon Facebook-oldalán a vonatkozó hír hozzászólásainál. Tipikus cigány tempó" - írja a képeket beküldő olvasónk.


Korábban írtuk: Ez a visszaeső cigány gázolta halálra tökrészegen a motoros házaspárt Dusnoknál

Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából