Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke Izraelben járt, hogy Tóth Potya István emlékének adózzon. A Ferencváros legendája a második világháború idején számos zsidót "mentett meg", ezért hívták el a klubvezetőt.



Kubatov imád ellátogatni a főnökséghez, júliusban az antiszemitizmus ellen szólalt fel Jeruzsálemben

Az israelhayom.com egy rövid interjút közölt Kubatovval, amelyben a Fradi elnöke elmesélte, hogy kemény munka árán sikerült átalakítani a lelátói kultúrát a klubnál. Szóba került az is, hogy tényleg tervben volt-e egy izraeli játékos szerződtetése, mivel a keretben több muszlim játékos is van. Kubatov határozott választ adott.

Boldogan szerződtetünk izraeli játékost, a klubnál történt változások természetes velejárója lenne. Vannak muszlim futballistáink, akiket megkérdeztem, zavarná-e őket, ha Izraelből érkezne egy új csapattársuk. Még a felvetést sem értették, számukra ez nem akadály.



Ott vannak a négereink... Oda pedig zsidókat szeretnék, lehetőleg Izraelből

A cikkből egyébként kiderül az is, hogy a zöld-fehérek nyáron Dor Peretz személyében akartak is egy izraeli játékost szerződtetni. A 25-szörös válogatott középpályás azonban - Kubatov bánatára - az olasz élvonalbeli Veneziát választotta.

(24 nyomán)

Korábban írtuk: Kubatov könyörögve, háttérzene mellett kéri a szurkolókat, hogy két kézzel karlendítsenek