Ugrás a cikkhez
Reklám

Az MSZP kifogással fordult az előválasztási bizottsághoz: a tét a képviselő-jelöltség elvesztése - kezdi komolynak szánt felütéssel a szalonjobb által fenntartott szélbal Népszava. Alább az eset ismertetése.

Vonja meg a Békés megyei 4. választókerületben (Orosháza és környéke) induló Szabó Ervintől az előválasztáson való indulás lehetőségét az Országos Előválasztási Bizottság – ezt kéri az Országos Előválasztási Bizottságtól Tóth Bertalan.



Dobrev és Szabó Ervin - újra együtt a vörösterroristák

Az MSZP társelnöke azt állítja, a Jobbik, a DK, az LMP, a Mindenki Magyarországa Mozgalom, illetve az Új Világ Néppárt jelöltje méltatlanná vált az indulásra, mert megsértette a választáson közösen induló pártok etikai kódexének több pontját. Ezek többek között a választás tisztaságának megóvásáról, az előválasztás értékrendszerének tiszteletben tartásáról, valamint a szavazóhelyiségben és annak közvetlen környezetében a kampánytevékenysége tilalmáról szólnak.

Márpedig Tóth Bertalan szerint a fenti pontok mindegyikét semmibe veszi az a jelölt, aki bemegy a szavazósátorba. Szabó Ervin több fotó tanulsága szerint éppen ezt tette. Orosházán a szavazásra várakozó sort megkerülve belépett a szavazópont sátorába, és ott a bizottság tagjainak instruálásába kezdett, illetve figyelte, hogy az érkezők miképpen szavaznak. A sátorból a bizottság egyik tagjának, Varga Zoltán volt MSZP-s önkormányzati miniszter felszólítására sem volt hajlandó távozni.

Korábban írtuk: "Pál-fordulás": mocskos kajmánok és tetűhintás lámpaernyők a Jobbik-LMP-DK jelöltje mögött

Kapcsolódó: Hogyan akarta Szabó Ervin meggyilkolni Tisza Istvánt?





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából