Ugrás a cikkhez
Reklám

Már a pénteki teszt során összeomlott a baloldali ellenzéki előválasztás informatikai rendszere, mégis elkezdődött a szavazás szombat reggel, de a rendszer ismét leállt. Egyelőre a rendszer újraindulására várnak - írja az ugytudjuk.hu.

Elindult szombaton az ellenzéki előválasztás, de az élesben még soha nem használt informatikai rendszer már a péntek éjjeli tesztelés során bemondta az unalmast. Szombat reggel sikerült elindítani, nyolckor elkezdődött a szavazás, és lassan ugyan, de működött a rendszer kilencig, amikor ismét leállt.



Illusztráció - valójában 522-es hibakóddal malmozik az oldaluk

Ungár Péter lapja szerint bár Győrben és Szombathelyen is sokan állnak sorban, egyelőre kevesen tudtak szavazni, a rendszer leállása óta inkább elküldik az érkezőket. Az előválasztás győri lebonyolítói elérték a központi szervezőket, ahonnan azt a választ kapták, hogy szombat tizenegy-tizenkét órára állhat helyre a rendszer.

Frissítés: Ezt elk*rták

Bár hosszú hónapok óta erre készült az ellenzék, az előválasztást lebonyolító rendszer percek alatt megadta magát - írja a Mandiner.

„Hatalmas siker az előválasztás – két órás leállás az erőforrás-bővítésért” – írta a baloldali előválasztás hivatalos Facebook-oldala, igaz, hogy a kétórás leállásról kiderült: sokkal több órás lesz, az Országos Előválasztási Bizottság friss közleménye szerint ugyanis

az előválasztás hétfőn fog folytatódni.

Mint ismert, szombaton elindult a baloldali előválasztás, de rövidesen le is állt. Az Országos Előválasztási Bizottság közleménye alapján akkora volt az érdeklődés, hogy a rendszer nem bírta terhelést, ezért fel kellett függeszteni a szavazást, hogy bővítsék a kapacitásokat.

Máris hárítják a felelősséget

„Mostanra teljesen világossá vált, hogy ma reggel 6 óra és délelőtt 10 között a változást akaró választók tömegei mellett más valakik is érdeklődtek az előválasztás iránt: jelenleg ismeretlen eredetű, tömeges terhelés érte az előválasztás háttérrendszerét” – olvasható az Országos Előválasztási Bizottság szombat délután kiadott közleményében.

A szervezők állítása szerint nem sima túlterhelés vagy jól ismert támadási formák, hanem egy összetettebb, több lépcsőből álló visszaélés történhetett.



Most éppen itt tart az előválasztás

Arról tájékoztatnak, hogy az előválasztás azonnali folytatása a jelenlegi formában nem pontosan felmérhető technikai kockázatokat hordoz. „Ugyanakkor az is világossá vált, hogy ezek a kockázatok nagyjából egy nap ráfordítással kezelhetők” – teszik hozzá.





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából