Ugrás a cikkhez
Reklám

Szemtanúk állítása szerint szeptember 6-án délelőtt Jászapátin egy feltételezhetően kábítószer hatása alatt álló cigány származású férfi többedmagával kirabolt egy jászkiséri fiatalembert a buszmegállóban. A támadó egy hegyesnek látszó ablaküvegdarabot nyomott áldozata torkához, miközben kilátásba helyezte, hogy elvágja a megtámadott férfi torkát. Az állítások szerint a mobiltelefonját és a bluetooth-kihangosítót vette el a fiatalembertől. Az elkövetőt a rendőrség elfogta.



Fotók: Police.hu

Írásos kérdésemre a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Sajtóosztálya az alábbi tájékoztatást adta:

A Jászberényi Rendőrkapitányság rablás bűntett elkövetése miatt folytat nyomozást. A rendelkezésre álló adatok szerint, egy ismeretlen személy a Jászapáti buszpályaudvaron odalépett a barátaival – egy kör alakú padon – üldögélő sértetthez 2021. szeptember 6-án 11 óra körül. A bejelentő elmondása szerint, a férfi agresszíven követelt tőle cigarettát, miközben egy törött üvegdarabot tartott a kezében. A sértett – félelmében – adott két szálat az ismeretlennek, majd felállt és távolabb ment, hogy segítséget kérjen telefonon, azonban a padon hagyta a hangszóróját, amit a jogsértő magához vett. A 18 éves fiatal mindezt észlelte, kérte a hangszóróját a férfitől, aki továbbra is félelemkeltő módon viselkedett a középiskolással, majd elfutott a helyszínről.

Bejelentést követően a kiérkező járőrök – a bűncselekmény helyszínének közelében – 30 percen belül elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 26 éves férfit, aki a kezében szorongatta az eltulajdonított hangszórót, és akinek ruházatából előkerült a 17 cm hosszúságú üvegdarab is. Az jászsági egyenruhások a feltételezett elkövetőt elfogták és előállították a Jászapáti Rendőrőrsre. A nyomozók rablás bűntett elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki a jászapáti lakost, aki beismerő vallomást tett. Az egyenruhások a terhelt őrizetbe vételéről határoztak, majd előterjesztést tesznek letartóztatása indítványozására.

A nyomozás érdekeire tekintettel a rendőrség egyéb információt nem közölt.




A helyi lakosok elmondása szerint ilyen és ehhez hasonló esetek már legalább egy évtizede napi szinten fordultak elő a Jászságban, mindennemű következmények nélkül. Amióta a Mi Hazánk Mozgalom és a Magyar Önvédelmi Mozgalom kiemelten foglalkozik a térséget sújtó állapotokkal, lényegesen több bűncselekmény kerül nyilvánosságra, mint azt megelőzően. De a látencia még mindig jelentős az elkövetett bűnesetek tekintetében.

Szintén Jászapátihoz kapcsolódó információ, hogy a május 12-én egy idős férfit meglincselő „alakulat” vezéralakja még mindig szabadlábon van, csakúgy, mint a fideszes Pócs János országgyűlési képviselő családját és barátait megtámadó csoport tagjai is. Fontos elmondani, hogy mindkét támadás az áldozatok házánál történt, és az elkövetők kiléte is ismert. Ezzel a magyar igazságszolgáltatás totális csődhelyzetbe került, hiszen az adófizető lakosság rettegve éli mindennapjait, miközben a bűnözők különösebb következmények nélkül mindent megtehetnek.

László Attila Tibor - Magyar Jelen





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából