Ugrás a cikkhez
Reklám

Az ATV felkérésére augusztus elején felmérést készített a Pulzus kutatóintézet. Arra voltak kíváncsiak, kit tartanak a szavazók a legalkalmasabb balliberális miniszterelnök-jelöltnek: Dobrev Klárát (DK), Fekete-Győr Andrást (Momentum), Jakab Pétert (Jobbik), Karácsony Gergelyt (Párbeszéd, MSZP, LMP), Márki-Zay Pétert (független), vagy Pálinkás Józsefet (Új Világ Néppárt) – akiről egyébként éppen ma derült ki, hogy nem gyűlt össze az induláshoz szükséges 20 ezer ajánlása. A kutatásban 1000, 18 év feletti magyar lakos vett részt.



Fotó: Fb

A legtöbben nem tudják

A teljes lakosságot vizsgálva elmondható, hogy a legtöbb válaszadó (36 százalék) nem tudja, vagy nem akarja megmondani, kit tart a legalkalmasabbnak. A második helyen Dobrev Klára áll 18 százalékkal. Utána következik Karácsony Gergely 17 százalékkal, majd Jakab Péter 12-vel.




Jákob azon hazugsága sem igaz, hogy vidéken messze ő a legnépszerűbb

A kutatásból az is kiderül, hogy a legtöbb budapesti Karácsony Gergelyt tartja a legalkalmasabbnak. A válaszadók településtípus szerinti megoszlását vizsgálva ugyanis az látszik, hogy a fővárosiak 31 százaléka a főpolgármestert választotta. A megyeszékhelyeken Dobrev Klára és Karácsony Gergely 17-17 százalékkal holtversenyben áll. A legtöbb városi (19 százalék) Dobrev Klárát, míg a községek lakói (14-14 százalék) Dobrev Klárát és Jakab Pétert tartják a legalkalmasabbnak.




Ők gyengülnek, a bizonytalanok tábora erősödik

A Pulzus a kutatás során az elmúlt négy hónap eredményeit is összehasonlította. Eszerint




 Korábban írtuk:

- Karácsony adta le a legtöbb ajánlást, Jákobnak még a harmadik helyet sem sikerült megcsípnie

- Jakab kinőtt az óvodából, így már "nem tud" 2006-tal foglalkozni - inkább azzal eteti az embereket, hogy Gyurcsány is megváltozhat

- Rekordgyanús a ballib előválasztás klipje: ritkán látni ennyi zsidót és buzit egy helyen





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából