Ugrás a cikkhez

Jakab Péter az utóbbi hetekben, hónapokban maximális fordulatra kapcsolt demagógia-, illetve kampányügyileg, mivel látja a számokat, és csúnyán le van maradva az ellenzéki előválasztáson, amin amúgy már ő is tudja, hogy nincs sok esélye. Két napja feltett egy videót a Facebook-oldalára, amin egy negyvenes szőke nő arról magyaráz neki, hogy két diplomával nem tud elhelyezkedni itthon, ezért kénytelen Ausztriában dolgozni, hogy elláthassa családját. Ez a nő nem volt más, mint Opra Rita, a Jobbik korábbi képviselőjelöltje, akiről a PestiSrácok.hu kiderítette, hogy több mint háromszázezer forintos lakbértartozást halmozott fel az önkormányzattal szemben, amiért a bíróság végrehajtást rendelt el ellene, de nem tudják behajtani rajta, mert bejelentett munkahelye nincs.
„Nép hangja!” – felkiáltással tett közzé a minap egy videót a Jobbik miniszterelnök-jelöltje. A Jobbik médiaszekciója mindent elintézett Jakab Péternek, akinek csak a kamerák előtt kellett beszélgetnie egy könnyes szemű hölggyel, aki elpanaszolta a politikus(társ)nak, hogy míg a gyermekei itthon vannak, ő kint dolgozik szakmunkásként Ausztriában.

Megannyi élethelyzet és sors, akik nem haszonélvezői, hanem kárvallottjai a rendszernek. Mindeközben Orbán szerint olyan jó Magyarországon az élet, hogy hamarosan Nyugat-Európából fognak hozzánk költözni az emberek. Akkor nézzük meg, mi a valóság – írta a videójához később Jakab Péter.

Két diplomával ki kellett mennem ebbe. Itthon semmi. Hozzál haza két diplomával, hogy megérje hazajönnöm!

Dolgozunk rajta, ezért csináljuk az egészet, hidd el! – zajlott a párbeszéd a Jobbik elnöke és az asszony között.

Bár a képsorok láttán sokan gondolhatták azt, hogy egy jobb sorsa érdemes nő panaszkodik arról, hogy ebben az elnyomó, pusztító diktatúrában már nem tud megélni, az egész ámítás, egy ócska színjáték. A PS információi szerint az asszony nem más, mint Opra Rita, aki korábban a Jobbik színeiben indult a Somogy megyei Barcson képviselő-jelöltnek több-kevesebb sikerrel.
Opra Facebook-oldalát végignézve figyelemre méltó, hogy tele van LMBTQ-pozitív tartalommal, még a „Love is Love” szivárványos hátteret is beállította magának.
"Nem éri meg nekik itthon maradni, mert a gyerekeiket nem tudják elindítani a nagybetűs életben! Ez a magyar valóság, ezt kell jobbá tenni!" – folytatódott a színjáték.

Koós Csaba, Barcs polgármestere a fideszes lap megkeresésére pikáns részleteket is elárult Opra helyi karrierjével kapcsolatban. A nőnek bejelentett munkahelye nincs, így mindenféle bírósági ítélet és elrendelt végrehajtás ellenére nem tudják behajtani rajta azt a több százezer forintot, amellyel a volt jobbikos politikus tartozik az önkormányzatnak, ugyanis hosszú ideig nem fizette ki a számára kiutalt bérlakás költségeit.

A városvezető úgy tudja, Jakab Péter videójában elmondott állításaival ellentétben Opra nem is Ausztriában dolgozik, hanem egy Pest megyei városban lakik, miután kiutáltatta magát Barcsról. Ugyancsak pikáns, hogy Opra Ritát a 2019-es önkormányzati választáson a Jobbik a helyi 4-es számú körzetben indította, ahol nagy számú cigány kisebbség él, a helyi cigány önkormányzat vezetője, Tatai Ferenc volt az ellenfele, akitől rettenetesen kikapott.

A város felé háromszázhuszonháromezer forint lakbér hátralékot halmozott fel, ez az összeg peresítve van, tehát a tartozás így több" – közölte  Barcs polgármestere.

Íme a videó, két szélhámos megható találkozása:

Jakab érthető módon letiltotta a beágyazási lehetőséget, de nem probléma:

Kapcsolódó: Paródia mutatja be, milyen nehéz Jákob Peti élete - és persze azoké is, akikkel kapcsolatba kerül

Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából