Ugrás a cikkhez
Reklám

Szabadlábon védekezhet az a három támadó, akik péntek éjjel részegen, hívatlanul beállítottak a fideszes országgyűlési képviselő, Pócs János udvarára, és az ott születésnapot ünneplő vendégeket válogatás nélkül rúgták, ütötték-verték - írja a Blikk. Az esetről egyébként portálunk adott hírt elsőként.



Fotó: Grnák László/Blikk

– Éjfél után azzal ébresztett a lányom, hogy balhé van az udvaron, idegenek törtek rájuk – idézte fel a történteket Pócs a bulvárlapnak. – Mire kiléptem az ajtón, már eltűntek, de a rendőrök pár perc múlva a főúton elfogták őket.

Amikor kiderült, hogy a két férfi és egy nő is bulizni akart, Pócs János lánya, Kati szelíden elmagyarázta, hogy ez egy zártkörű rendezvény, de ha gondolják, igyanak velük egy pohár bort.

Az "idegenek" elfogadták az italt, de utána nem akartak elmenni. Azt kiabálták, biztos azért küldik el őket, mert cigányok. A gyanútlan fiatalok türelmesen magyarázták, hogy ők csupán baráti körben szeretnének ünnepelni, amikor elszabadult a pokol. Egy nő előbb pofonvágta Katit, majd leteperte a földre és ütötte, ahol érte.

A többi vendég sokkot kapott, még védekezni sem tudtak, amikor a két idegen férfi rájuk támadt. Miután mindenkit összevertek, búcsúzóul a 300 ezer forintos bútort is összetörték. Az egyik támadó pedig az asztalról levett egy üveg italt, és azzal sétált ki az utcára.

– Úgy gondolom, ez a támadás összefüggésben áll azzal, hogy két hónapja megvédtem a lincseléstől egy családapát, akit az új szomszédja félholtra vert – vélte Pócs János. – Az a férfi letartóztatásba került, de a rendőrök előtt megígérte, hogy én leszek a következő. Erre azt feleltem, csak akkor maradhat Jász­apátiban, ha beilleszkedik. Ha nem képes rá, akkor távozzon. Nos, ő az utóbbit választotta: árulja a házát, amit pár éve 5 millió forintért vett, most 15 milliót kér érte.

Pócs János lánya és barátai az orvosi ügyeleten látleletet vetettek, majd feljelentést tettek a rendőrségen. A fiatal nőnek az arca, a koponyája és a mellkasa zúzódott, de pszichésen sokkal inkább megviselték őt a történtek.

– Hiába támadtak a családomra, akkor sem félek – szögezte le Pócs János. – Mindent megteszek, hogy erősítsék a törvény szigorát a garázdákkal szemben. Azért posztoltam ki a videót, hogy cáfoljam a helyi álhíreket, miszerint a lányom vendégei verték meg a támadóikat. És lássa mindenki, ha egy ilyen eset után a tettesek szabadlábon védekezhetnek, annak rossz az üzenete.

Korábban írtuk:

- Pócs János azt ígérte, megvédi a Jászság lakóit, de még a saját lányát is megverték a cigányok - videó, részletek

- Toroczkai: Pócs lányának megverése is nyilvánvalóvá teszi, hogy nekünk volt igazunk - az egyik elkövető apja mocskos patkánynak tartja a fiát





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából