Ugrás a cikkhez
Reklám

Egy szóváltás nyomán vasárnap reggel két fiatal férfi megtámadott és megvert két másikat Pécs belvárosában. Többször megütötték és megrúgták őket, az egyik sértettet olyan mértékben bántalmazták, hogy elájult – nyilatkozott az RTL Klub híradójának Szántó Valentin, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. Az RTL Klub információi szerint a két férfi orvosként dolgozik, és mindketten a saját nemükhöz vonzódnak.

Erről a sajtóreferens azt mondta a Híradónak, hogy a sértettek szexuális beállítottsága nem közérdekű adat, de kollégái minden körülményt vizsgálnak.

Néhány órával korábban pedig elkapták azt az apát és fiát, akik még múlt szerdán a budapesti Franciaország–Portugália Eb-meccsen köptek le és ütöttek meg két nőt, két egyetemistát, a feltevések szerint azért, mert szivárvány volt festve az arcukra. A két férfit garázdasággal gyanúsítják.

Dudits Luca, a Háttér Társaság kommunikációs munkatársa az RTL Klubnak azt mondta, félő, hogy az új törvény miatt több "melegellenes" támadás lesz, ugyanis a törvénymódosítást megbélyegzőnek tartja, illetve szerinte "normalizálja a homofóbiát és transzfóbiát, ami megjelenik a társadalomban". A kormány az RTL Klub megkeresésére azt közölte, hogy minden erőszakos cselekedetet büntet a törvény, és a törvényt mindenkinek be kell tartania, írja az Index.

Frissítés: általában nem a buziverő szkinhed indít "van egy cigid, tesó?"-val

A Pécs Aktuál azt írja, valóban két "meleg" fiatalember volt az, akit megtámadtak nem sokkal azután, hogy kimentek az utcára egy közeli szórakozóhelyről. Először cigarettát kértek a párostól, utána kötöttek beléjük és estek nekik.

Ugyanakkor azt, hogy valóban a ferde hajlamaik miatt verték meg őket, egyelőre senki nem erősítette meg.

Egy jelenlévő egyértelműen megnevezte az elkövetők származását

Egy jelenlévő hozzászólása szerint - melynek szerzőjét a szavai alapján nem igazán lehet szélsőjobbos beállítottsággal "vádolni" - egyértelmű, hogy cigányok voltak az elkövetők:








Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából