Ugrás a cikkhez

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtök délután a Karmelita kolostorban fogadta Ronald S. Laudert, a Zsidó Világkongresszus (WJC) elnökét, miután vendége részt vett a budapesti Rumbach Sebestyén utcai zsinagóga megnyitóján - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.Orbán Viktor kormányfő fogadja Ronald S. Laudert, a Zsidó Világkongresszus (WJC) elnökét (b) a Karmelita kolostorban 2021. június 10-én. Jobbra Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter

A nemzetközi jelentőségű műemlék ICOMOS-díjjal elismert rekonstrukciója 3,2 milliárd forintból, kormányzati támogatással valósult meg.Fotók: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A megbeszélésen, amelyen részt vett Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter is, Orbán Viktor és Ronald S. Lauder megállapították, hogy a magyarországi zsidóság, csakúgy, mint az elmúlt években, továbbra is mindenben számíthat a magyar kormány segítségére.
A WJC elnöke méltányolta a zsidó közösségnek juttatott kormányzati támogatást a koronavírus-járvány elleni küzdelemhez, valamint a hazai zsidóság életminőségét javító egészségügyi, szociális és kulturális beruházásokhoz, intézményfejlesztésekhez.
Lauder biztatónak nevezte Orbán Viktor közelmúltban tett látogatását Izraelben, és megköszönte Magyarország kormányának támogató kiállását a zsidó állam mellett a nemzetközi fórumokon.
Orbán Viktor emlékeztetett arra, hogy az antiszemitizmus ellen a magyar kormány továbbra is a zéró tolerancia talaján áll, és a közös értékek jegyében további együttműködést ajánlott a Zsidó Világkongresszus elnökének.

(MTI)

Kapcsolódó: Izraeli nagykövet: Orbánék azért kapták meg a kóser pecsétet, mert "elismerték a magyar felelősséget a holokausztban"

Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából