Ugrás a cikkhez
Reklám

Három rendőr pár napja súlyosan bántalmazhatott egy személyt, ám a Központi Nyomozó Főügyészség (mivel az érintettek rendőrök, ezért ez a hatóság nyomoz az ügyben) a körülményekről egyelőre semmilyen részletet nem árult el, írja a Telex.

A lap információja szerint az eset június 3-án az egyik budapesti rendőr-főkapitányságon történt, ahová a rendőrök egy férfit garázdaság gyanúja miatt vittek, és az előállítás közben olyan súlyosan bántalmazták, hogy életveszélyes sérüléseket szenvedett. Állítólag többszörös bordatörése is lett.

A lap kérdésére a Központi Nyomozó Főügyészségnél csak annyit erősítettek meg, hogy „a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség csoportosan hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás bűntette és más bűncselekmény miatt rendelt el nyomozást”.

Az ügyben három rendőrt hallgattak ki, mondta az ügyészség, amely elrendelte a gyanúsítottak őrizetét, és elrendelte letartóztatásukat.



Az egyik gyanúsítottat rendőrök viszik el a letartóztatásról szóló bírósági ülés után (fotó: Pintér Luca / Telex)

Szabó József, a Fővárosi Törvényszék szóvivője annyit mondott, hogy mindhárom gyanúsított letartóztatását elrendelte a bíróság.

Frissítés: felfüggesztették a három rendőr szolgálati jogviszonyát

Azonnali hatállyal felfüggesztették három fővárosi rendőr szolgálati jogviszonyát, mert azzal gyanúsítják őket, hogy bántalmaztak egy előállított férfit - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kedden a rendőrség honlapján.

Budapest rendőrfőkapitánya elfogadhatatlannak tartja az előállított férfi bántalmazását - olvasható a police.hu oldalon.

Közölték, a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség csoportosan, hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás bűntett és más bűncselekmény miatt három fővárosi rendőrrel szemben rendelt el nyomozást.

Terdik Tamás, Budapest rendőrfőkapitánya elfogadhatatlannak tartja, és határozottan elítéli a jogellenes erőszak minden formáját, különösen akkor, ha azt hivatalos eljárásban követik el - írta a BRFK, hozzátéve: a nyomozás során mindenben segítik az ügyészségi eljárást.

Sajtóinformációk szerint pár napja három rendőr egy férfit - akit garázdaság gyanúja miatt vittek be a rendőrségre - az előállítás közben olyan súlyosan bántalmazott, hogy a sértett életveszélyes sérüléseket szenvedett. A bíróság elrendelte a gyanúsítottak letartóztatását.

(MTI)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából