Ugrás a cikkhez

Ahogy arról korábban beszámoltunk, rendőri egységek lepték el Dunavarsányt és térségét 2021. május 3-án reggel, miután 7 óra után arról érkezett bejelentés, hogy egy Szigetsor utcai ház udvarán leszúrtak egy férfit, a támadók elmenekültek. A mentők a 48 éves áldozaton nem tudtak segíteni, belehalt sérüléseibe.

A rövid idő alatt helyszínre irányított rendőri egységek hermetikusan lezárták a települést, esélyt sem adva a további szökésre. A helyzet reménytelenségét felfogva az 54 éves "D." Sándor feladta magát a Dunavarsányi Rendőrőrsön.
A társa után zajlott hajtóvadászat nem tartott sokáig, 27 éves fiát a zárásban részt vevő járőrök 9 óra körül a helyszíntől 3 kilométerre elfogták.
Miközben tartott a helyszíni szemle, az adatok gyűjtése, apát és fiát kihallgatták. Mindketten megtagadták a vallomástételt.

Az áldozat az 54 éves gyanúsított válófélben lévő feleségének új élettársa - a bűncselekményt a megromlott házasság aznapi bontópere előtt követték el. A gyanú szerint a férj 27 éves fiával, ifj. "D." Sándorral vascsővel, késekkel felfegyverkezve érkezett a Szigetsor utcai házhoz.

Kihívták a házból későbbi áldozatukat, akire vascsővel sújtott le fiatalabb támadója, majd apjával együtt ütni kezdték. Egy szomszéd próbált a sértettnek segíteni, ám a támadók vascsővel ütlegelve zavarták el. Az apa elővette kését, és többször megszúrta felesége új élettársát, majd fiával együtt elmenekült.

A 48 éves áldozat belehalt sebesüléseibe, a szomszédot könnyű, zúzódásos sérüléssel látták el.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást, egyben kezdeményezik letartóztatásukat, közölték a Police.hu-n.

Frissítés: rockzenészt ölt meg apa és fia

Szerelmi dráma húzódhat a szörnyű hétfő hajnali gyilkosság hátterében, amely sokkolta a dunavarsányaikat. A település egyik közkedvelt, rockzenészként is jól ismert lakóját ugyanis kegyetlenséggel gyilkolta meg egy apa és annak fia, idősebb és ifjabb D. Sándor. Idősebb D. Sándor felesége, Évike pár hónappal korábban Gyuláért hagyta el a családját, Sándorral éppen a gyilkosság napján lett volna a válóperük, írja a Bors.

Évike pár hónappal ezelőtt jelentette be Sándornak, hogy elhagyja a családját:

– Ketten éltek itt, és bár Sanyi elég hirtelen haragú, úgy tűnt, semmi gond nincs a házasságukkal – mesélte a lapnak az egyik szomszéd.

– Aztán Évike mindenkit – még a családját is – megdöbbentette, amikor egyik reggel közölte, hogy elköltözik. Semmit nem vitt magával, egyetlen táskával távozott. Azóta sem tudta senki, hogy hol van, mindenkivel megszakította a kapcsolatot, elérni sem lehetett, valósággal eltűnt a Föld színéről - mondta a férfi.

– Sándor összetört, a fia, Sanyika is visszaköltözött hozzá, azóta együtt éltek. Azt azonban nem gondoltuk, hogy ilyesmit terveznek, sokkolt minket, ami történt – magyarázta az ismerős.

Csak később derült ki, hogy Évike nem ment messzire. Pár kilométerrel arrébb költözött a helyiek közt is ismert rockzenészhez, K. Gyulához. Azonban akárhogyan is próbálta titkolni új életét, apa és fia rátalált. Késsel felszerelkezve, bosszúszomjasan érkeztek hétfőn hajnalban a férfihez. Nem véletlenül választották ezt a napot: hétfőn lett volna Sándor és Éva válópere.

– Úgy tudjuk, hogy apa és fia együtt támadta meg gyulát az udvaron, Évike pedig a házban volt. Gyula még kiért az utcára, de ott összeesett – mesélte az egyik helybeli. A környéken mindenki kedvelte Gyulát, a férfi ismert rockzenésznek számított.
– Régen gyakran koncertezett, több helyen is fellépett, pár éve hagyott fel az aktív zenéléssel - emlékezett az áldozat egyik ismerőse.

Idősebb és ifjabb D. Sándor a véres gyilkosság elmenekültek, a helyszínre kiérő rendőrök pedig azonnal lezárták az egész települést. A zár hírétől ijedhetett meg az idősebb férfi, aki nem sokkal később feladta magát a rendőrségen. Fia bár tovább menekült, sorsát ő sem kerülhette el, ifjabb Sándor ugyanis egyenesen a rendőrség egyik zárába futott bele.

– Nagyon gyorsan repesztett, azt hallottuk, hogy gyorshajtás miatt kapcsolták őt le a házuktól alig száz méterrel – mesélte egy utcabeli. A két Sándort az eset után őrizetbe vették, a sokkos állapotban lévő Évát pedig kihallgatásra vitték el. A terrorelhárítók is kivonultak a helyszínre, mert az apa és fia is vadász, több fegyverük is van.

Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából