Ugrás a cikkhez

A magyar egészségügy nem élné túl, ha berobbanna a járvány negyedik hulláma – mondta a kulturális államtitkár, Fekete Péter csütörtökön a kulturális szféra képviselőinek a hvg információi szerint. Hozzátette, a kultúrában dolgozókat komoly felelősség terheli, és megfontoltan kell kezelniük a nyitást, ugyanis az vissza is üthet.

Az államtitkár beszélt arról is, hogy szerinte a megfelelő átoltottsági szint elérése után a munkát, amit eddig az egészségügyi és rendvédelmi dolgozók végeztek, a kulturális szféra fogja átvenni, ugyanis, az emberek lelki egyensúlyának helyrebillentése azok dolga lesz, akik ebben a szegmensben dolgoznak. Hangsúlyozta, hogy visszafogottságot vár el, és szerinte nem a bulikat, hanem a lélek megszólítását kell most előtérbe helyezni.

Beszélt arról is, hogy a következő javaslata az lesz, hogy 4 millió beoltott után újraindulhassanak a zárt térben tartott kulturális rendezvények is

azok számára, akiknek van védettségi igazolásuk.

Megjegyezte azonban, hogy nincs szó arról, hogy a nyitás kötelező lenne mindenki számára azonnal, és azt meg kell hogy előzze a megfelelő felkészülés.

(Index nyomán)

Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából