Ugrás a cikkhez

Nem sokáig "csodálhatták" a ferencvárosiak az április 1-jén felállított BLM-szobrot, hiszen annak ünnepélyes átadása után mindössze pár órával a Légió Hungária és a Mi Hazánk aktivistái egyszerűen bedeszkázták a szobrot - derül ki az Ungár Péter-féle Azonnali neonácizós híréből.Fotó: Antal Róbert-István/Azonnali

A 11 órakor "ünnepélyesen" átadott szobor köré előre elkészített deszkákat borítottak, így a szobrot már nem lehet látni - sajnálkozik a libsi lap.

2. frissítés: nem tapasztaltak jogsértést a rendőrök

Hamarosan közel tíz rendőrautó érkezett a Ferenc térre, és igazoltatták a résztvevőket – köztük Toroczkai Lászlót, a párt elnökét is. Kisebb konfliktus alakult ki, amikor két ember tiltakozott a mi hazánkos akció ellen.Baranyi Krisztina IX. kerületi polgármester a Ferenc térenFotó: Huszti István / Telex„A Budapesti Rendőr-főkapitányság rendőrei igazoltatták a jelenlévőket, és figyelmeztették őket a járványügyi szabályok betartására. A helyszínen jogsértést nem tapasztaltak, válaszadásunkig eljárás nem indult” – válaszolta a BRFK sajtóosztálya a Telex kérdésére.

A nemzeti ellenállás ma is él

Nem sokáig, mintegy 2 óráig volt épen a Baranyi Krisztináék által állított úgynevezett BLM-szobor Ferencvárosban, ugyanis hazafias csoportok összefogásának köszönhetően az láthatatlanná vált a nyilvánosság előtt, írja a Magyar Jelen.

A Vékony Csongor Levente által vezetett Mi Hazánk Ifjai egy paravánnal vette körül, melynek négy oldalán különféle grafikák és információk láthatóak, melyek bemutatják a világszerte tapasztalható fehérellenes rasszizmust, köztük a dél-afrikai genocídiumot, de reflektálnak a Deák téri kettős gyilkosságra is, illetve felhívják a BLM álságos mivoltára a figyelmet, hogy az nem szól másról, mint fosztogatásról és erőszakról. A paraván felállításában segédkezett még Nagy Attila, a Mi Hazánk budapesti, és Lantos János, a párt esztergomi elnöke, és természetesen a párt elnöke, Toroczkai László is jelen volt.

De szintén ott voltak a Légió Hungária tagjai is, a lapnak a szervezet vezetőségi tagja, Incze Béla elmondta, számított rá, hogy “verseny alakul ki a hazafias csoportok között, ki ér ide előrébb”, így ők is segítettek a paravánok felállításában, összeszerelésében.

– Baranyi Krisztina még januárban azt mondta, azért érvényes a BLM üzenete hazánkra nézve, mert, bár négerek nem sokan élnek nálunk, de a hazai cigányságot rendszerszintű rasszizmus és rendőri túlkapások érik, nehéz szalonképesen fogalmazni, de ez egy hatalmas hazugság, már csak ezért korrigálnunk kell a szobrot – nyomatékosította Lantos János.

A munkálatok közben hatalmas rendőri készültséggel kellett hogy szembesüljenek a ott lévők, legalább 10 rendőrautó jelent meg, és mindenkit igazoltattak. Sőt, voltak olyan balliberális érzelmű civilek is, akik igyekeztek megrongálni a felállított paravánokat, ám ez lényegében nem sikerült nekik.

– Szeretném megköszönni a Mi Hazánk Ifjainak és a Légió Hungáriának, hogy megakadályozták, hogy itt éktelenkedjen ez a keresztény- és fehérellenes szobor, ez is azt bizonyítja, hogy a nemzeti ellenállás ma is él – emelte ki Toroczkai László, aki azt is kifogásolta, hogy milyen érdekes, hogy itt egy parkban békés emberekre ennyi rendőrt tudnak kiküldeni, miközben Borsod megyében, ahol lenne tennivaló, sehol nincsenek.

3. frissítés: újabb videó:

4. frissítés: Mi Hazánk: a rendőröket megint a „kordon” rossz oldalára állították!

A parancs az parancs, ezért az az abszurd helyzet fordult elő a ferencvárosi BLM „remekmű” felállítása kapcsán, hogy a rendőrséget nagy erőkkel vezényelték a helyszínre, de nem az erőszakos antifák, anarchisták és Black Lives Matter-es terrorista csőcselék ellen, hanem a provokációt nem tűrő, de végig higgadtan és úriemberekhez méltóan viselkedő hazafiakat igazoltatták a március 15-ei tüntetésünkhöz hasonlóan, ahol az elmúlt évtizedek legaktívabb rendőri intézkedésének köszönhetően több, mint háromszázhúsz emberrel szemben intézkedtek.

Az egyértelmű politikai döntés következtében nagy erőkkel a helyszínre érkező egyenruhások bár igazoltatták a helyszínen lévőket, akik paravánnal vették körül a fehér és életellenes „alkotást”, de látszott rajtuk, hogy szolgálaton kívül valószínűleg ők is csavarbehajtóval és pozdorja lapokkal érkeztek volna.

Ezen persze nem is lehet csodálkozni, hiszen az Amerikából a kontinensünkre is átcsapó Black Lives Matter ideológia legfőbb ellensége és ellenségképe a rendfenntartó erők. Ezt a kitüntetett figyelmet a rendőrség pusztán azért szerezte magának, mert azt tette, ami a dolga, bűnözőket fogtak el, vagy épp védtek meg tőlük ártatlan embereket. És igen, volt, hogy némileg keményebbre sikerült a rendőri intézkedés, s ennek következtében volt, aki az életét vesztette, de ez nem azért következhetett be, mert fekete volt, hanem azért, mert bűnöző.

A tények makacs dolgok, s érdemes néha a statisztikákra is odafigyelni, s ahogy hazánkban úgy Amerikában is érdemes megnézni, hogy akár bőrszínre bontva is kik azok, akik arányaiban a legtöbb bűncselekményt követik el. Az így kapott számokat a feketék annyira sértőnek találták, hogy nem a jelenség ellen tettek lépéseket, hanem az azt felkutató és kordában tartó rendőrök ellen, és hatalmas tüntetéshullámokkal akarták rákényszeríteni a nagyvárosok vezetőit, hogy forrásokat vonjanak el a bűnüldözés költségvetéséből, vagy egyenesen számolják fel a rendőrség intézményét.

Persze a megfelelési kényszer következtében több liberális városvezető is letérdelt a követeléseknek, így Philadelphiában, Baltimoreban és Los Angelesben is jelentős forráselvonásokat hajtottak végre, Minneapolisban pedig nem érte be kevesebbel a városvezetés, indítványozták a rendőrség feloszlatását. Hasonló felforgató gondolatokra persze hazánkban is vevők lennének maguk a felforgatók, és istápoltjaik, akik még nyíltabban és nagyobb eredménnyel növelhetnék a bűnügyi statisztikák számát. Ezért is bicskanyitogató a ferencvárosi polgármester fejéből kipattant provokatív ötlet, ami viszont rajtuk és az antifák szűk táborán kívül még a színesbőrűeket sem érdekelte, de még a kormány ügyeletes megmondó emberét, Bayer Zsoltot sem, aki fennhangon jelentkezett be a mai eseményre.

A Mi Hazánk Mozgalom és más nemzeti szervezetek viszont ott voltak és ott is lesznek minden egyes adandó alkalommal, hogy az egyelőre még hazánkban gyerekcipőben járó terrorszervezet ne kaphasson táptalajt, hogy hazánkban ne legyen üldözött senki, aki a heteroszexuális, fehér, keresztény, nemzeti és konzervatív tábort erősíti! Mert a mi hazánkban minden élet számít! - írja közleményében Dócs Dávid, a Mi Hazánk alelnöke.

Korábban írtuk: Áll a fehér- és családellenes BLM-förmedvény, indulhat a szobordöntési verseny a Ferenc téren

A Ferenc téren állította fel a IX. kerületi önkormányzat az egy méter magas, szivárványszínű Black Lives Matter-szobrot - írja a 444 nyomán a 24.Fotók: Földházi Árpád/Mandiner

Az önkormányzat még tavaly augusztusban hirdetett pályázatot kutyapárti vezetéssel, a kerület kétfarkú alpolgármestere, Döme Zsuzsanna ugyanis "annak a gyakorlatnak akart véget vetni, hogy csak politikai megrendelésre készüljenek szobrok és más köztéri alkotások Magyarországon".
Szalay Péter 3D printtechnológiával készült szivárványszínű szobra április 14-ig lesz kiállítva a Ferenc téren - ha addig le nem döntik, ugyebár.

Az önkormányzat megfogalmazása szerint a szobor-parafrázis "a New York-i Szabadságszobrot jeleníti meg térdelő pózban, felemelt ököllel, visszautalva Colin Kaepernick amerikai futballista gesztusára, amely a mű címében is szereplő anti-rasszista mozgalom jelképe lett".
A "szobor" ellen nem csak a Mi Hazánk tiltakozott kezdettől fogva, Bayer Zsolt például azt írta, hogy "már másnap le fogjuk dönteni a picsába". Kíváncsian várjuk.

Egyébként maga az "alkotó" is számít arra, hogy baltával verik szét a szobrát, emlékeztet a Mandiner. Reméljük, nem fog csalódni...

Friss: Nemcsak letérdelt, de le is feküdt a BLM-szobor - sőt festéket is kapott a nyakába

Korábban írtuk: Keresztet állított a Mi Hazánk a ballib-kutyapártos BLM-szobor helyére

Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából