Hétfő 11 órára hirdetett meg tüntetést a Mi Hazánk a lezárások ellen, több száz ember jelent meg a rendezvényen.

Toroczkai László pártelnök azt mondta, hogy azért demonstrálnak, mert: az elhibázott kormányzati intézkedések jobban veszélyeztetik a magyar emberek jövőjét, mint a koronavírus, ezért a pártelnök felszólította a megjelenteket, hogy vonuljanak egy kaszinó elé a Vörösmarty tér sarkán. Toroczkai azt mondta, hogy azért oda mennek, mert a kaszinó szimbólummá változott, írja a 24.

Toroczkai arról is beszélt, hogy köszöni a megjelenteknek, hogy a megfélemlítés és a dezinformációk ellenére ilyen sokan eljöttek. Ezután nem sokkal egy rendőr tájékoztatta a pártelnököt, hogy tilos gyűlést tartani a járványügyi szabályok értelmében. Toroczkai erre közölte, hogy ez nem gyűlés.

A kaszinó előtt Toroczkai újra beszélni kezdett egy megafonba, amit elmondása szerint azért használt, mert a rendőrség nem engedte a kaszinóhoz a hangosító autót. A pártelnök arról beszélt, hogy a vírus jelenleg az oltópontokon terjed a legjobban, és hogy a legtöbb ember csak azért hal bele a koronavírusba, mert egyébként is betegek. Azt is megemlítette, hogy Bill Gates üzlettársa már előre bevásárolt Pfizer-BioNTech-részvényekből, és hogy a Világbank új világrendet szeretne.

Toroczkai azzal folytatta, hogy nagyobb az államháztartási hiány, mint a „rabló rendszerváltás” idején, amikor maffiózók robbantgattak, szerinte ebből is látszik, hogy milyen rossz irányba mennek a dolgok.

Toroczkai ezután 6 pontot olvasott fel:

Utóbbit részletesebben is kifejtette Toroczkai: kaszinókkal, gyógyszercégekkel, vitamingyártókkal, kiskereskedelmi láncokkal fizettetné be ezt az adót.

A pártelnök rámutatott: ők nem vírustagadók, hanem józanul gondolkoznak az elmúlt év tapasztalatai alapján. Viszont cenzúrázzák a véleményüket, és törlik a hozzászólásaikat a közösségi médiából.

Toroczkai László beszéde után a tömeg a Kossuth térre vonult, a rendőrök közben folyamatosan igazoltattak.

Gyűjtés indult azok részére, akik a megmozduláson való részvételük miatt bírságot kapnak a bíróságtól a jogorvoslati lehetőségek kihasználása végén. A https://mihazank.hu/tamogatas oldalon lehet anyagi szolidaritást vállalni (a közleménybe a "tüntetés" szót kérik beírni). Az érintettek pedig a birsag@mihazank.hu címen kérhetnek anyagi és jogi segítséget, tájékoztatást a szabálysértési eljárás folyamatáról Novák Elődtől.

Telex-összeállítás az eseményekről:

Olvasónk fényképei:













Frissítés: a Kossuth térre induló tömeget a Vigadó utca végén megállította a rendőrfal.

Percekig torlódott a tömeg, majd némi vita után, mely Toroczkai és egy rendőr között zajlott, a rendőrfal szétnyílt, és elindult a tömeg a Kossuth térre.
















2. frissítés: vonulás és érkezés a Parlamenthez

Erős rendőri jelenlét, igazoltatások folyamatosan.













Az Index riportere a tér szélén lézengő pár tíz ember elé állva tudósít... Piros arcát látva valaki megjegyezte: "indexes mikrofonnal a kezemben nekem is égne az arcom..." - írja olvasónk.




3. frissítés: a folyamatos igazoltatásoknak köszönhetően a tüntetők helyét gyakorlatilag átvették a rendőrök.




Úgy tűnik, Mi Hazánk-szimpatizáns is van köztük, aki úgy gondolta, nála jobb helyen lesz a zászló...







A tüntetés gyakorlatilag véget ért.

4. frissítés: újabb képgaléria:



Fotók: Dobrocsi Lénárd































































































































Korábban írtuk: Dúró: rendőrterror a Vigadó téren