Ugrás a cikkhez

A 24.hu olvasóinak jelzése alapján a reggeli iskolakezdéskor gond volt a KRÉTA-rendszerrel. Az Index olvasói is arra panaszkodtak, hogy, bár pedagógusként utasítást kaptak arra, hogy a KRÉTA-rendszert használják, az vagy akadozott, vagy egyáltalán nem működött.

Nem először van gond az alaprendszerrel, februárban többször is megnehezítette a tanárok életét. Ez akkor és most is azért okoz a szokásosnál nagyobb kellemetlenséget a pedagógusoknak és a diákoknak, mert a rendszeren keresztül érhető el az úgynevezett Digitális Kollaboráció Tér (DKT) is, amit azért fejlesztettek ki, hogy a digitális munkarendben szükségtelenné tegye más oktatási szoftverek használatát. Ráadásul mától az általános iskolákban is online oktatásra kellett áttérni.

Az Ekréta Informatikai Zrt. ügyfélszolgálatán azt közölték, hogy reggel 8 órától először a DKT-rendszer, majd az eKRÉTA teljes szolgáltatási köre is összeomlott. A hiba oka tehát nem a szerverek elleni rosszindulatú támadás, a leállást túlterhelés okozta. Azok a diákok, akiknek iskolája az eKRÉTA-rendszer használatát jelölte ki digitális kapcsolattartásra, jogszerűen hivatkozhatnak a hibára távolmaradásuk okaként.

A KRÉTA használata a 2017-/2018-as tanévben vált kötelezővé az iskolákban, eddig csaknem 8 milliárd forintot fordítottak a rendszer fejlesztésére.

Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából