Ugrás a cikkhez
Reklám

Az elmúlt időszakban szomorúan tapasztalhatjuk meg ismét, hogy a balliberális véleményformáló oldal hogyan próbálja meg besározni a magyar történelem eseményeit, szimbólumait. A hegyvidéki turulszobor körül folyó vita nem újkeletű, ezért a Mi hazánk Mozgalom most témazáró, tiszta beszéddel kíván véget vetni ennek a folyamatnak.

A turul a magyarság ősi szimbóluma, nemzeti jelképünk, és, mint ilyen, a magyarság továbbélésének, túlélésének és megmaradásának jelképe. Ugyanígy a turulszobor mint világháborús emlékmű a magyar háborús sorstragédia felett az élet győzelmét hivatott hirdetni, illetve a világháborús magyar katonai áldozatvállalásra emlékeztet.

Álláspontunk szerint a balliberális oldal és a hozzá kapcsolódó szélsőbaloldali kultúrharcos attitűd most is a valódi politikai teljesítmény helyett, az egészséges többségi magyar társadalom nemzetpolitikai emlékezetét revolverezi, szélsőséges sérelempoolitikai hagulatkeltéssel. A turulszobor elbontásának felmerülő lehetőségét ezért ellenezzük, és annak esetleges bekövetkeztét minden rendelkezésre álló eszközzel meg fogjuk akadályozni - áll a párt közleményében.

Korábban írtuk: Sem lerombolni, sem átminősíteni nem akarja már Pokorni a turult





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából