Ugrás a cikkhez
Reklám

Országszerte többfelé havazott, illetve még mindig havazik, de csütörtök reggelig jellemzően csak maximum pár centiméteres hóréteg alakult ki.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat adatai szerint - a 300 méternél magsabban fekvő települések közül - a Veszprém megyei Hárskúton 10 centiméteres hóréteg képződött.

Az alacsonyabban lévő területek közül a Somogy megyei Kutason mérték a legnagyobb, 7 centiméteres hóvastagságot. Néhány településen regisztráltak még 5-6 centiméteres hómennyiséget, de jellemzően ennél kevesebbet mértek. A budapesti mérőállomásokon is jellemzően hólepel vagy maximum 1 centiméteres hóréteg alakult ki.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtök reggel a Facebook-oldalán azt írta: napközben szakadozni kezd a felhőzet, megerősödik, viharossá fokozódik a szél, és egyre inkább keleten várható hózápor, kisebb havazás.

Csütörtökre a havazás miatt Békés, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést. Somogy és Zala megyében az ónos eső veszélye miatt figyelmeztetnek. Budapestre, Pest, Baranya, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére pedig az erős szél miatt adtak ki ugyancsak elsőfokú figyelmeztetést.

Mávinform: több vonat nem jár

Több vonat nem közlekedik csütörtök délelőtt a havazás miatt - közölte a Mávinform az MTI-vel.

Azt írták, hogy a havazás miatt nem jár a Déli pályaudvarról Százhalombattára 8.25-kor, 9.25-kor, 10.25-kor és 11.25-kor induló, továbbá a Százhalombattáról a Déli pályaudvarra 9.54-kor, 10.54-kor, 11.54-kor és 12.54-kor induló S40-es vonat.

Nem közlekedik a Kőbánya-Kispestről Martonvásárra a 7.57-kor induló S36-os és a Martonvásárról-Kőbánya-Kispestre 9.10-kor induló S36-os vonat sem - tették hozzá.

OKF: egyelőre nem okoz nagy gondot a havazás az országban

Egyelőre nem okoz nagy problémát a havazás az országban, az átlagosnál kicsit több műszaki mentéshez kell vonulniuk a tűzoltóknak - mondta Dóka Imre, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) helyettes szóvivője csütörtök reggel az MTI-nek.

A helyettes szóvivő elmondta, a Komárom-Esztergom megyei Környén három autó ütközött össze, Császáron pedig egy kisteherautó csúszott árokba. A 10-es úton Leányvár és Dorog között felborult egy autó. Tatabányán pedig három autó ütközött össze - tette hozzá. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Újfehértó és Nagykálló közötti úton felborult egy személyautó. A Pest megyei Tökölön, a Pesti úton lesodródott az úttestről és az út menti árokba borult egy gépkocsi. Szintén Pest megyében, Pomázon összeütközött két gépkocsi. Dóka Imre arra figyelmeztetetett, hogy senki ne induljon útnak téli gumi és elegendő üzemanyag nélkül.

Több buszjárat menetideje megnőtt a fővárosban

A havazás miatt több buszjárat menetideje megnőtt a fővárosban csütörtök reggel.

A Budapesti Közlekedési Központ honlapja szerint a 22A, a 222-es, a 22-es, a 264-es, a 64A, a 164-es, a 188E és a 102-es busz közlekedik hosszabb menetidővel. Forgalmi ok miatt pedig a 218-as, a 225-ös és a 25-ös járat is késik.





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából