Ugrás a cikkhez
Reklám

1,7 milliárd forintból újítják meg a Huszártelepet - a projekt célja "a leszakadó vagy leszakadással veszélyeztetett városrészeken koncentráltan megnyilvánuló problémák komplex kezelése a területen élők társadalmi integrációjának elősegítése érdekében", áll a városházi sajtószolgálat közleményében.



A magyarok lakásait mikor újítják fel a cigányok adójából?

A projekt keretében infrastrukturális fejlesztések valósulnak meg, megújulnak szociális bérlakások többek között a Dália utcán, a Viola utcán, a Huszár téren, új épületbe költözik a Gyermekjóléti Központ. A biztonságosabb lakókörnyezet érdekében térfigyelő kamerarendszert telepítenek. A kivitelezéssel várhatóan 2021 nyarára végeznek.

A szegregátum lakosainak életminőségében alapvető változást eredményez a szociális bérlakások teljes körű felújítása és környezetük rendbetétele, hiszen komfortos, egészséges lakásokban élhetnek. A rendezett lakhatási körülményekkel megteremthető egy olyan biztonságos közeg, amely hátteret jelent a hosszú távú és tartós társadalmi felzárkózáshoz.

Kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy ne növekedjen a lakóingatlanok száma az területen. A cél, hogy a projekt eredményeként a lehető legtöbb személy kerüljön jobb lakhatási körülmények közé - a mi pénzünkből, természetesen.

Korábban írtuk: Nyíregyházi rasszizmus: túl gyorsan kapnak bérlakásokat a cigányok, és nem is magyar családok mellett





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából