Még a legnépszerűbb magyar (pontosabban magyarországi - a szerk.) EP-képviselők sem igazán népszerűek, derült ki a Medián december 7-14. között, ezer fő telefonos megkérdezésével készült reprezentatív felméréséből – írja a 444 nyomán a 24.



Új barátok közt

A politikusokat egy hét fokozatú skálán kellett értékelni, ahol az ötös vagy jobb értékelés számított népszerűnek. A kutatásban szereplő nyolc képviselő egyike sem tudta megugrani az 50 százalékos szintet. A skálán legalább ötösre értékelt politikusok számítanak népszerűnek, az alábbiakban az 5-7 pontos értékelések százalékos arányát közlik:

Az eredményt persze nagyban befolyásolja, hogy melyik képviselőt mennyien ismerik. A legnagyobb ismertsége Deutsch Tamásnak van (a megkérdezettek 86 százaléka már hallott róla), őt követi Dobrev Klára 81 százalékkal. Gyöngyösit, Molnár Csabát, és Trócsányit pedig a megkérdezettek kevesebb mint fele ismeri. A momentumosok ismertsége valamivel 50 százalék feletti.



Keményen dolgozik a hazai diktatúra megdöntésén, mégsem értékelik

A Medián felmérésében a válaszadókat az iparági standardok alapján súlyozták, a minta így nem, életkor, iskolai végzettség és lakóhely szerint is reprezentatív, a hibahatára pedig +-3 százalék.

Kapcsolódó:

- "Az Orbán-kormány belülről bomlasztja Európát" - Gyöngyösiék az EP-ben folytatták az ajvékot

- Újabb ballib segélyvisítás: Gyöngyösi Dobrevékkel könyörög "Európának", hogy álljon ellen a "hitleri-sztálini" Orbánnak

- Dúró: Gyöngyösi a saját korábbi énjét leköpi, de Gyurcsányt már nem

- Schiffer: ma már azon sem lepődnék meg, ha egyszer személyesen Gyöngyösi Márton antiszemitázna le

- A 26 fős frakciót alapító Jobbikból 18 képviselő távozott két év alatt - itt a lista