Ugrás a cikkhez
Reklám

Cigánybűnözés a Dunakanyarban címmel indíthatnánk lassan rovatot portálunkon, ugyanis, bár Esztergom talán még nem klasszikusan a Dunakanyar része, de mindenképpen kapuja, de Pilismarót már egyértelműen az, és az elmúlt hónapokban igen szép számmal kaptunk híreket csak e két településről is (lásd itt, itt, itt, itt).



Illusztráció

Azért tanulságos végigmennünk ezeken, mert, bár az etnikai arányok itt nem olyan rosszak, mint Borsodban, de úgy tűnik, csupán néhány évtizeddel van „lemaradva” ez a térség is, melyet Magyarország egyik leggazdagabb és legélhetőbb részének tekintenek. Most még.

Ezúttal egy újabb esztergomi történettel ismertetjük meg olvasóinkat. Néhány családanya keresett meg minket, hogy a lakótelep, ahol élnek, egyre inkább élhetetlenné válik. Az önkormányzat ugyanis felszámolt egy utcát, ahol cigányok éltek, és beköltöztette őket a Dobogókő úti lakótelepre. Csak, hogy lássuk az arányokat, elmondásuk szerint a háztömbökben mintegy 200 magyar él, tudomásuk szerint 3 (!) cigány kapott lakhatást az önkormányzattól úgy, hogy a lakbért előre kifizette nekik a Roma Önkormányzat. Egyébként a valóságban 10-15 fő között mozog a számuk.

Jöttek már ide csendháborítás miatt a rendőrök, jöttek már azért is, mert benyitogattak a lakásainkba különböző ürügyekkel, erőszakosan koldulnak, a ház előtt hagyott babakocsi aljából kilopták a péksüteményeket, de volt eset, hogy a postaládából pénzt emeltek ki – kezdi a mindennapi esetek sorát egy ott élő kismama.

A szomorú helyzet az, hogy a rendőrség nem igazán kezd az egésszel semmit. Ahogy az önkormányzat sem. Mindkettő azt tanácsolja, vegyék videóra, ha tapasztalnak valami törvénytelenséget. De, mint tudjuk, ez nem igazán életszerű kérés. De aztán folytatják, megtudjuk, hogy a cigányok gyerekei egész egyszerűen a lépcsőházban végzik a nagydolgukat, majd ráfogják a kutyákra.

El nem tudja képzelni, mi volt itt, a bútorok kint voltak a lépcsőházban, az ablak alá kipakolták a kanapékat és az asztalokat, volt olyan, hogy a nyúl a ketrecben megdöglött a lépcső alatt, és azt büszkén elmesélték, és az ott van a mai napig – folytatja.

Mindezek mellett egész nap csoportosulnak, hangoskodnak, ha valaki szóvá teszik, akkor fenyegetőznek. A teljesség igénye nélkül idézzük őket, azt gondolom, a legbeszédesebb az, mikor a cigányok odaordítják: csak a parasztok dolgoznak! Mint ismerjük, a paraszt szó a cigány szlengben a magyar megfelelője. Valóban, ők tényleg nem dolgoznak, érdeklődöm, akkor miből élnek mégis? Egyikük például azzal büszkélkedett, hogy napi 150 ezer forintot keres „vasazásból”. De a közeli Tescóba is eljárnak „dolgozni”, magyarul lopnak. A házak előtt parkoló autók alá befekszenek, s megjegyzik, „de szép a katalizátora”. De előfordult, hogy televíziók repkedtek ki az ablakon, ahogy patkányok is előfordulnak már a lépcsőházban.

Ez napról napra rosszabb, benne van egyébként az is, hogy ezek erőszakosabb bűncselekményekké is elfajulhatnak, az öregasszony azzal fenyegetőzött, hogy mindjárt söprűvel ver ki az ablakból, és amikor szól az ember nekik, hogy csendben legyenek, mert másnap ők dolgoznának, az rá a válasz, hogy szüljél egy pár gyereket, majd a segélyből megélsz – fakadt ki egy másik édesanya.

Az önkormányzat cinikusan azt felelte nekik, hogy nem kötelező itt lakni. Ezt roppant igazságtalannak tartják, ők itt élnek 5-10 éve, mindent befizetnek, a cigányok pedig nemrég jöttek ide, és természetesen semmit nem fizetnek. Csak élhetetlenné teszik a normális emberek környezetét. Ezek után nem meglepő, az összes lakótelepi azt szeretné, ha jó messzire elkotródna onnan az összes antiszociális, normális együttélésre képtelen cigány…

Lantos János – Kuruc.info 





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából