Ugrás a cikkhez
Reklám

Hat év nyolc hónapra súlyosította egy török étkezdében két éve elkövetett szexuális erőszak és más bűncselekmények miatt megvádolt férfi büntetését kedden meghozott másodfokú, jogerős ítéletével a Fővárosi Törvényszék - tudatta a bíróság sajtóosztálya közleményben az MTI-vel.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság idén márciusban kihirdetett elsőfokú ítélete szerint a bűncselekmény 2018 szeptemberében történt. A sértett a hajnali órákban egy budapesti török gyorsétkezde személyzeti mosdóját vette igénybe, az ott dolgozó vádlott eközben folyamatosan zaklatta, majd a mosdóba bejutva megerőszakolta a nőt. A férfit európai elfogatóparancs nyomán kerítették kézre Ausztriában.

Az elsőfokú bíróság szexuális erőszak és más bűncselekmények miatt öt év nyolc hónap börtönre és hat év Magyarország területéről kiutasításra ítélte a vádlottat. Az elsőfokú döntés ellen az ügyészség súlyosításért, a vádlott és védője felmentésért fellebbezett.

Kedden meghozott másodfokú, jogerős ítéletében a Fővárosi Törvényszék hat év nyolc hónapra súlyosította a szabadságvesztést, és hét évre a kiutasítást.

Az elsőfokú ítélet szerint az ügyészség szexuális erőszakkal, szeméremsértéssel és szexuális kényszerítéssel is vádolta a 2017 nyara óta Magyarországon oltalmazotti státuszban élő afgán férfit. A szeméremsértést a vád szerint a férfi azzal követte el, hogy a VII. kerületben a nemi szervét mutogatta egy nőnek, a szexuális kényszerítést pedig azzal, hogy egy harmadik nőt az utcán fogdosott. A vádlott az eljárás során tagadta bűnösségét.

Az afgán férfi oltalmazotti státuszát még tavaly nyáron megszüntette a menekültügyi hatóság, és kiutasították az országból, ugyanis az Alkotmányvédelmi Hivatal álláspontja szerint Magyarországon tartózkodása veszélyezteti a nemzetbiztonságot.





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából