Ugrás a cikkhez
Reklám

A Facebook, a magyarországi Parlament (és irodaházai), illetve több cég után a Decathlon is letiltotta sportáruházainak wifi-hálózatán portálunk elérését.

Legutóbb a Volánbuszról jelzett olvasónk hasonlót, mely cég végül Dúró Dóra panaszlevele nyomán kifarolt a cenzúrából. Ha olvasóink máshol is tapasztalják a Kuruc.info letiltását, kérjük, írjanak a szerk@kuruc.info címre!
Portálunk még úgy is a legolvasottabb jobboldali hírportál Magyarországon, hogy a médiumok legtöbb átkattintását biztosító Facebook rendszerében nemhogy tiltott/büntetendő, de képtelenség is megosztani bármely cikkünket, sőt magát a Kuruc.info szót sem lehet leírni, még magánbeszélgetésben, chat üzenetben sem, el sem küldi az ilyen üzenetet a rendszer.Így néz ki, ha valaki magánbeszélgetésben akarja leírni a nevünket

Amilyen a mosdó... olyan a törölköző:

Frissítés: olvasói jelzések: nem csak a Decathlon...

- A K&H Bank Zrt. fiókjaiban használható wifin keresztül sem lehet a kuruc.infót elérni. Az Indexet és a 444-et például "érdekes" módon el lehet.
- A posta hotspot-hálózatán is blokkolva van az oldal, legalábbis Miskolcon és Dombóváron.

- A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér wifije sem engedi a kuruc.infót.

- És ahol a legnagyobb veszélyt jelentjük: Franciaország McDonald's wifijein sem érhető el a portál...

2. frissítés: újabb olvasói levél:

A kezdetek óta napi olvasótok vagyok. Szeretnék hozzászólni a letiltás témához.

Az informatika, hálózatok terén a kiberbűnözés egyre kifinmultabb formákat ölt, és sok szervezetet, magánembert képesek sok milliárd pénzegységtől megszabadítani. Ez a későbbiekben csak rosszabb lesz (nekünk).

A rendszerek biztonságát egyre összetettebb védelmi mechanizmusok segítségével látják el.

Ezeknek a védelmi mechanizmusoknak a része egy feketelista is. Aki megvásárolja a csilivili, nagynevű, mellesleg hatékony védelmi rendszereket a szerverparkja, dolgozói és ügyfelei védelmére, az kap hozzá feketelistát is.

Amennyiben valaki (vajon ki?...) el tudja érni, hogy ilyen boszorkánykonyhákban, ahol a listákat elkészítik, rá tudjon kerülni a darkweb, gyerekpornó és egyéb oldalak mellett a számára politikai, ideológiai és egyéb szempontokból nem kedves bármely oldal, akkor nyert, mert a feketelisták folyamatosan frissülnek a védett objektumokban, és az azt alkalmazó szervezet nem fogja a több ezres listákat felülbírálási szándékkal minden frissítéskor végigböngészni, hogy mit lehetne mégis átengedni. Erre sokszor se munkaerő, se képesség nincs.

A kis németországi mérnökirodánál, ahol dolgozom, a cég saját, drága védelmi rendszere is kiszűri a kedvenc híroldalamat. Szerencsére saját proxiszervereim vannak, amelyeken keresztül általában elérem, amit olvasni szeretnék, de a nagy, laikus tömegek számára a lehetőségek folyamatosan szűkülnek.

Ennél csak szebb jövőt lehet kívánni...

Kapcsolódó:

- Volánbusz: elnézést kérünk, nem cenzúrázzuk a Kuruc.infót

- Már nem vagyunk egyedül

Reklám

Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából