Ugrás a cikkhez
Reklám

Egyik balliberális ellenzéki párt sem vesz részt a Szél Bernadett, Hadházy Ákos és Szabó Szabolcs által meghirdetett blokádban, amelyet a politikusok az állami tévé székházához hirdettek október 23-ra - tudta meg az ATV Híradó. A független képviselők a "lejáratás és a gyűlöletkeltés" ellen akartak fellépni, de a borsodi jobbikos jelölt korrupciós ügyeinek kiteregetésével Hadházy magára vonta a ballib pártok haragját. Ennyi autóról tehát csak ők álmodozni fognak 23-án (de persze akkor is ez lett volna a helyzet, ha nem orrolnak meg az elvtársak):

Korábban Hadházy Ákos úgy fogalmazott: ha százezer ember ott lesz, akkor elérhetik a céljukat. Ha kevesebb, azzal is üzenni tudnak a hatalomnak, hogy sokan követelnek változást. Az ATV Híradó az összes pártot megkereste azzal a kérdéssel, hogy részt vesznek-e az akcióban.

A megkérdezettek, a DK, az MSZP, a Jobbik, az LMP, a Momentum, és a Párbeszéd is úgy nyilatkozott, – legtöbbször a járványhelyzetre hivatkozva –, hogy nem vesznek részt a blokádban, illetve, hogy aznap inkább az SZFE-sek ügyét helyezik előtérbe. A Liberálisok képviselője kedd reggel az ATV Startban jelezte, hogy ők sem vesznek részt az eseményen.

Mint ismert, közel két éve, 2018 decemberében – a "rabszolgatörvény" elleni tüntetések nyomán – az ellenzéki képviselők bejutottak az MTVA székházába, ahol az öt pontos követelésüket szerették volna beolvasni élő adásban. a független közmédiáért. Akkor minden ballib ellenzéki pártból képviselték az ügyet a független Hadházy Ákossal és Szél Bernadettel együttműködve.




Az SZFE fontosabb, és különben is cserbenhagyta őket

Komjáthi Imre MSZP-elnökségi tag az ATV Startban elmondta, nem tud arról, hogy pártját hívták volna a Hadházy Ákos által szervezett MTVA előtti demonstrációra, de a magánvéleménye az, hogy Hadházyék akciójánál sokkal fontosabb az SZFE hallgatóinak tüntetése, és azt tervezi, hogy ezen vesz részt pénteken.

Bősz Anett, a Liberálisok DK-frakcióban ülő elnöke ennél keményebben fogalmazott: beszámolt róla, hogy a Liberálisok is eldöntötték, az SZFE-sekhez csatlakoznak, viszont nem mennek Hadházyék tüntetésére, ráadásul úgy véli, Hadházy az elmúlt napokban cserbenhagyta az ellenzéket.

Ezen előzmények után Barkóczi Balázs az ATV-nek elmondta, hogy "a koronavírus járvány idején, amikor kormány tehetetlensége révén napról napra nő a fertőzöttek száma, és már 1000 fő felett van az elhunytak száma, a DK semmilyen tüntetésre és tömegrendezvény nem mozgósít".

Nehéz lesz így "blokádot megcsinálni"...





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából