Ugrás a cikkhez
Reklám

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség többszörösen minősített rablás és kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki naponta bántalmazta, fenyegette a számára otthont biztosító idős szüleit, és több ezer forintot rabolt tőlük.

A vádirat szerint az évek óta tudatmódosító szereket fogyasztó kiskunhalasi férfi – az ügy vádlottja – évek óta szülei háztartásában él. A férfi 2019 szeptemberében elveszítette a munkáját és rendszeres jövedelmét, így a „kristály” és „herbál” elnevezésű drogok megvásárlására nem volt pénze.

Ettől kezdve a vádlott a szüleivel és a velük egy háztartásban élő kiskorú gyermekével egyre agresszívebben viselkedett, ok nélkül kiabált, a lakás berendezési tárgyait szétverte, megrongálta, és naponta átlagosan 4 ezer forintot követelt tőlük. A pénz megszerzése érdekében a vádlott az édesanyját a fején többször megütötte, a falhoz szorította, édesapját lökdöste, továbbá őket rendszeresen a megölésükkel, házuk felgyújtásával fenyegette. A vádlott a fenyegetések során több alkalommal kést vett a kezébe és azt idős szülei felé tartotta illetve az asztalba, székbe beleszúrta.

A vádlott megromlott egészségi állapotú szülei az erőszak és fenyegetések hatására a követelt pénzt utóbb mindig átadták. Ezt aztán a vádlott tudatmódosító szerekre költötte, amiket elfogyasztott.

Végül 2020. március 16-án a vádlott a szerhasználat miatt rosszul lett, önmagát és mást veszélyeztető állapota miatt a mentők rendőri segítséggel kórházba szállították. Szülei félelmükben rokonokhoz költöztek.

A vádlott közel fél éven át mintegy 700 ezer forintot rabolt szüleitől, akik a megtakarításukból, majd a nyugdíjukból adtak pénzt neki úgy, hogy utóbb a saját és unokájuk megélhetése is veszélybe került, rokonaik anyagi segítségére szorultak. Ráadásul a vádlott mindezeket gyermeke szeme láttára követte el, ami a kiskorú gyermek értelmi, érzelmi és erkölcsi fejlődését súlyos mértékben veszélyeztette. Az ügyben a kiskunhalasi rendőrök jártak el.

Az ügyészség a férfit felfegyverkezve és a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás, továbbá kiskorú veszélyeztetésének bűntettével vádolja, ezért vele szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza. A jelenleg letartóztatásban lévő férfi ügyében a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni - közölte honlapján az ügyészség.





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából