Megdöbbentő plakátokra lett figyelmes egy olvasónk a IX. kerületben. Egy "terhes" "transzgender" "férfiból" és egy másik férfiból álló pár látható a képen, alatta a szöveg: "A szivárvány családok gyönyörűek!", valamint a támogató szervezetek logói: Budapest Pride, Humen online, CEU, Auróra, Momentum - írja az Antigender.org.

Talán nem is véletlenül ebben a kerületben jelentek meg ezek az ocsmány plakátok, hiszen az a (magát függetlennek beállító) Baranyi Krisztina a polgármester, aki szivárványos zászlót tűzött a hivatali épületére. Minden olvasónkat arra kérjük, ha lát egy ilyen gusztustalan plakátot, távolítsa el! - teszi hozzá a lap.










Frissítés: el is határolódnak, meg nem is

Nem ők tették ki, hogy ne lássuk, mit akarnak ránk erőltetni, de azért még ezt gondolják...

"Kamuplakátokkal uszítanak a szivárványcsaládok ellen Ferencvárosban" - írja oldalán a Humen Online. A hamis plakáttól a Humen Media elhatárolódik, készítésében semmilyen módon nem vett részt, hozzájárulását és logójának felhasználhatóságát egyáltalán nem adta.

Valljuk, hogy a családok gyönyörűek. Minden életközösség családnak számít, ahol a gyermek szeretetben és gondoskodásban nő fel, és ezeknek a családoknak egyenlő bánásmódban és elismerésben kell részesülniük.

Valljuk, hogy a családot nem csupán nő és férfi, valamint gyermekeik alkotják, hiszen ez ennél sokkal tágabban értelmezendő. Azok a gyermekek, akiket egyetlen szülő nevel fel, vagy az azonos nemű párok gyermekei is családban élnek. Nekik ugyanolyan szeretetben és gondoskodásban kell nevelkedniük, mint bárki másnak, és ez a legfontosabb.

Még azt is elmagyarázták, milyen kreatúrák láthatók a plakátokon:

A plakátokon szereplő transznemű férfi, Wyley Simpson és párja egy 2019-es, az Amerikai Egyesült Államokban megjelent cikkben szerepelt ezzel a fotóval, amikor a nőként született, de a nemi megerősítő műtéten már átesett Simpson a gyermekét várta. A hamis kreatívot készítő személy jogtalanul használta fel ezt a fotót és provokatív módon használta a “teherbe esett férfi” kifejezést azért, hogy ezzel reményei szerint a közvélemény szemében a szivárványcsaládokat lejárassa.

Korábban írtuk: A buzizászló lehet a buziellenzék új jelképe - legalábbis Szabó Timike már annak tartja

Kapcsolódó: Miközben a fideszes holdudvarból egyre többen fejezik ki egyetértésüket a buzizászló levételével, Novák bűnlajstromot tett közzé