Ugrás a cikkhez
Reklám

Szoborvédő akciócsoportot szervez a Mi Hazánk, és a turulszobor névtelen közterületének a Turul tér név adását kezdeményezi - jelentette be sajtótájékoztatóján Novák Előd.

Világszerte divat lett a kihalófélben lévő fehér ember történelmének átírása, dicső múltja emlékeinek elpusztítása, a Mi Hazánk Mozgalom azonban nem fogja hagyni, hogy Magyarországon is hősi szobrokat döntsenek le a felforgatók - jelentette ki a Mi Hazánk alelnöke.

Pokorni Zoltán uszítása kapcsán emlékeztetett: a fideszes politikus országgyűlési képviselőként bojkottálta az avatóünnepséget, de

pár nappal korábban a néhány száz méterre lévő N+1-edik holoemlékmű avatásán már természetesen részt vett, sőt, most egy újabbat kíván állítani.

Ha kell, a régi turulvédő akciócsoportot újjáalakítva fogjuk megvédeni ezt a szobrot, és ha további emlékhelyeinket fenyegetések érik, akkor azokat is - szögezte le Novák.

A névadási javaslatról elmondta, a területnek amúgy is Turul tér már a közszájon forgó neve, ezért bízik benne, hogy támogatásra talál a kezdeményezésük.

Korábban írtuk: György Attila: aki a turulhoz hozzányúl, minimum letöröm a kezét

Reklám

Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából