Ugrás a cikkhez
Reklám

Úgy tűnik, nincs elég négerünk, ezért a vöröscsillag-mániájukról elhíresült Vajnai Attiláék próbálják beindítani a hazai Black Lives Matter-hisztit. Egyelőre csak egy mulatságos, fasizálódó rezsimről deliráló közleménykére futotta - és gyanítjuk, ebben ki is merül a kezdeményezés, hacsak meg nem fejelik az akciót azzal, hogy kiviszik a kidobásra váró télikabátjaikat a Szabadság téri szemétdombra.

De addig is ne feledjük: sztop fasizm!

Az Európai Baloldal szobrot követel Nelson Mandelának

Az Európai Baloldal örömmel fogadta, hogy világszerte olyan mozgalom indult, amely végre helyükre teszi a rasszista történelmi személyiségek köztéri szobrait.

Szintén üdvözöljük, hogy az elnyomás elleni küzdelem nem csak a szimbólumok terén folyik, hanem komoly szociális követelések is vannak mögötte.

Mikor az Európai Baloldal - az elmúlt napok aktuálpolitikai történései hatására - szobrot követel Budapesten Nelson Mandelának, szintén szociális követelések is társulnak ehhez a jelképhez.

Nelson Mandela a szegényekért és a faji diszkrimináció ellen küzdött, az Európai Baloldal pedig ezt a harcot viszi tovább hazánkban egy fasizálódó rezsim és a rasszizmust rendszerszinten alkalmazó állam ellen.

Ehhez a küzdelemhez olyan ellenzéket kell építeni és erősíteni, amelynek képviselői vállalják Mandela örökségét, nem úgy, mint ahogy teszik azt az "ellenzéki" pártok prominensei, akik kokettálnak a fasiszta Jobbikkal; vagy mikor az újbudai liberális polgármester leszavazza, hogy Mandeláról közterületet nevezzenek el.

Európai Baloldal
Sajtóiroda

Korábban írtuk:

- Újabb Mi Hazánk-siker: bármennyire szerette volna Black Lives Matter Gergely, nem lesz Mandela park Újbudán

- Miközben a Mazsihisz menlevelet adott László Imrének, ő már a Mengele parkot tervezi

- "Árbájthájd" rezsim - így agitált a Mandela park mellett a Momentum nemzetközi kapcsolatok "szakértője"

- Vörös csillagos Vajnai horogkeresztet látott Budapesten és az interneten





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából