Ugrás a cikkhez
Reklám

Elrabolt és megerőszakolt tizenévesről tett bejelentést a rendőrségen a lány 16 éves barátja június 29-én 16 óra 30 perc körül. A lány állította, hogy aznap 8 óra 30 perc körül az Alsó utcában megállt mellette egy fekete Audi, kipattant belőle két ismeretlen férfi, valamit az arcához szorítottak, berakták a kocsiba, majd egy raktárépületben tért magához. Rövid ideig volt eszméleténél, közben kést szorítottak a torkához, megerőszakolták, majd órákkal később egy érdi utcában kilökték a járműből, ott találkozott össze barátjával.

Miközben a mentők orvosi vizsgálatra kórházba vitték a lányt, látleletek készültek, mintavétel és testszemle zajlott, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság forrónyomos egysége igyekezett minél több információt beszerezni. A lány által megnevezett utcák, közterületek térfigyelő kameráinak felvételeit több órára visszamenőleg ellenőrizték, tanúkat kutattak, kihallgatták a bejelentő barátot és a lányt is.

Késő estére kiderült, a bejelentésnek nincs valóságtartalma. A két, egymással négy napja járó fiatal bevallotta, közösen találták ki az emberrablós történetet, hogy ne derüljön ki, az egész napot együtt töltötték. Hogy meséjük még hihetőbb legyen a lány megszaggatta ruháját, összekoszolta magát az úton talált porral, még a haját is összekócolta, a testén lévő hámsérüléseket együtt okozták.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság tovább vizsgálja a két fiatal vallomásában lévő, az együtt töltött idő körülményeire vonatkozó ellentmondásokat - áll a rendőrség közleményében.

Frissítés: két évig terjedő szabadságvesztés járhat a hatóság félrevezetéséért

Korábban írtuk: Autóba rángattak és megerőszakolhattak egy lányt Érden

Az Origó információi szerint hétfőn reggel Érden egy 15 éves lányt ismeretlen támadók betuszkoltak egy autóba, elvitték valahova, majd megerőszakolták. Ezek után kitették az egyik helyi utcában és ott hagyták.




A lány anyja már reggel bejelentette az eltűnését a rendőrségen, mivel nem jelent meg az üzletben, ahol a gyakorlatát tölti. Ezek után nem csak hatóságok, de a társai is keresni kezdték.

Ezek után a rendőrséget azzal hívták fel hétfő délután, hogy egy 15 éves kislányt berángattak egy autóba az egyik érdi étterem előtt, elvitték és megerőszakolták.

A támadók ezek után Néra utcánál tették ki, ahol a járókelők találták meg. A ruhája szakadt volt, és felületi sérülések látszódtak rajta. A lap szerint a lánynak véres volt a fehérneműje, amikor megtalálták; a támadás előtt szűz volt.

Az esettel kapcsolatban megkeresték a rendőrséget, akik közölték, hogy fél ötkor kaptak hasonló tartalmú bejelentést.

"A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság haladéktalanul megtette a szükséges intézkedéseket, megkezdte a körülmények tisztázását. A bejelentésben megnevezett lány meghallgatása és orvosi vizsgálata folyamatban van" – írták a válaszukban.





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából