Ugrás a cikkhez

Öt nappal ezelőtt a Privatkopo.hu terjedelmes cikkben számolt be arról, hogy egy többszörösen büntetett, kegyetlen cigánybűnöző bandája rátelepedett egy milliárdos üzletemberre, aki súlyos alkoholproblémái miatt könnyű préda lehetett a lehúzásokra szakosodott bűnözői kompániának. A gazdag vállalkozó Budapest XII. kerületi luxusvilláját megszállták a cigányok, akik a férfit éjjel-nappal szoros „felügyelet” alatt tartják, felmerült annak gyanúja, hogy személyi szabadságában korlátozhatják, cselekvésében tudatmódosító szerekkel befolyásolhatják. Most újabb információk kerültek a bűnügyi portál birtokába az üggyel összefüggésben.

Korábban írtuk: Kegyetlen cigánybűnöző bandája hálózott be egy beszámíthatatlan milliárdost - exkluzív fotók, eltüntetni próbált videó

A többmilliárdos vagyonnal rendelkező Mészáros István környezetében 2020. április végén bukkantak fel Makaiék. Az alkoholista üzletember rendszeresen rendelt prostituáltakat, akik valószínűleg tájékoztatták futtatójukat arról, hogy egy XII. kerületi villában egyedül éldegél egy félrecsúszott életű ember, aki tele van pénzzel, a luxusháza láttán amerikai filmsztárok is csettintenének. A Makai-klán prostituáltak futtatásából él. Meg kábítószer-terjesztésből. Meg lehúzásból, tehetős személyek kifosztásából - írja a lap.

A portálnak így magyarázta a helyzetet egy "a fővárosi bűnözői világot jól ismerő, neve elhallgatását kérő nehézfiú":

A Makai-klán uralja Budapesten a prostituált-, valamint a drogpiacot. A legveszélyesebb bűnbanda a fővárosban. Politikusoknak is szállítanak kurvákat és kábítószert, aztán rejtett technikával rögzítik a szexuális aktusokat, illetve a drogok átadását, és a lépést vétett nagyember töke a kezükbe kerül, zsarolják, a markukban tartják. Ez a magyarázata annak, miért űzhetik háborítatlanul az ipart. Amit ők művelnek, az a bűnözés legalja. Egy biztonsági cég áll mögöttük, amely az egyik Fidesz-közeli milliárdos, az egyik leggazdagabb magyar gazdasági érdekeltségeit védi. Ebben a biztonsági vállalkozásban volt rendőrtisztek tevékenykednek, így a rendőrségi kapcsolatok is adottak. Néhány éve volt egy zsarolási ügy az egyik megyeszékhelyen. Egy tehetős vállalkozót „védtek meg” Makaiék és ez a bizonyos biztonsági cég. A „védelem” aztán átfordult zsarolásba, 50-60 millió forintot szedtek el a „bevédett” üzletembertől. Úgy tűnt, megelégszenek a könnyen szerzett összeggel. De aztán meggondolták magukat, és visszamentek újabb 50-60 millióért. Rendőrségi ügy lett a sztoriból. A budapesti biztonsági cég ügyvezető-tulajdonosa „pucolósra” vette a figurát, több mint egy hónapot Thaiföldön „üdült”, ott várta meg, hogy kimossák a bűnügyből. A cigányok elvitték helyette a balhét. Azóta nagyon hálás nekik… Ezek a fiúk 60-80 milliós autócsodákkal furikáznak, úgy, hogy egyetlen perc hivatalosan igazolható munkaviszonyuk nem volt. A hatóságok mégsem kérdezik meg tőlük: miből?

Mint a korábbi cikkben szerepel, Makai Zsolt és emberei április végétől teljesen izolálták a szenvedélybetegséggel küzdő Mészáros Istvánt, erőszakos fellépésükkel lehetetlenné tették, hogy vele ismerősök, rokonok, barátnő, könyvelő, ügyvéd kapcsolatot tartson, mobiltelefonja ki van kapcsolva, vezetékes telefonja nem csörög ki, a postai küldeményeket nem veszi át. Korábbi ügyvédjét, aki több mint 20 évig látta el a képviseletét, azonnal lecserélték, a jogi ügyek intézését dr. Péczely Attila vette át. A jogász egyébként a XII. kerületi önkormányzatban tevékenykedik, a Fidesz-KDNP képviselőjeként, állítása szerint azonban politikai működése semmilyen formában nem kapcsolódik ügyvédi megbízásaihoz, munkásságához.

A dúsgazdag üzletember rövid időn belül három meghatalmazást írt alá, egyet magánszemélyként, kettőt cégvezetőként. Utóbbiakat dr. Péczely Attila ellenjegyezte.

2020. május 4. napján Mészáros István - magánszemélyként - teljeskörű meghatalmazást adott egy Kiss József nevű személynek, hogy a hatóságok előtt a nevében, helyette eljárjon, őt képviselje. Egy formanyomtatványról van szó, amelyet kézírással töltöttek ki. A megbízott Makai Zsolt egyik „végrehajtója”, akit alig egy hete ismert Mészáros, amikor „teljeskörű” intézkedési joggal felruházta.Makai Zsolt (b), Kiss József (j) - fotó: Kuruc.info

Pontosan egy héttel később, 2020. május 11-én újabb meghatalmazás készült. Ebben Mészáros István - mint ügyvezető - már azzal hatalmazta meg Kiss Józsefet, hogy a milliárdos vagyonnal rendelkező cége nevében „a Nemzeti Adó-és Vámhivatal, a Magyar Posta, bíróságok, valamint pénzintézetek, gazdasági társaságok, más hatóságok és állami szervek előtt teljes jogkörrel eljárjon, a kft.-t az ügyvezető helyett és nevében képviselje”. Ezután egy furcsa mondat következik a dokumentumban: „Jelen meghatalmazás a Felek között létrejött Megbízási szerződés előmozdítása és teljesítése érdekében jött létre.” Ezt a dokumentumot dr. Péczely ellenjegyezte.

Mintegy három hét elteltével, 2020. június 4-én újabb meghatalmazás született, amelyben Mészáros arra adott meghatalmazást Kiss Józsefnek, hogy a tulajdonában álló négy gazdasági társaság „teljes könyvelési anyagát, főkönyvi kivonatait, bevallásait, továbbá a könyveléshez tartozó összes kiegészítő mellékletet a gazdasági társaságok könyvelését ellátó könyvelőtől átvegye, és a fentiekben rögzített feladatok ellátása során az ügyvezető helyett és nevében eljárjon”. Dr. Péczely Attila ezt a meghatalmazást is ellenjegyezte.

Tehát: az ügyvédje után a könyvelőjét is lecserélte Mészáros István. Vajon önszántából? Ami nehezen érthető: miért nem az üzletember hozta el a cégei iratállományát a könyvelőtől? Hosszú ideig együtt dolgoztak, és el sem búcsúzott tőle (telefonon sem)…

De van itt más is, ami erősen kétségessé teszi, hogy a dolgok úgy történtek, ahogy azt a cigánybűnözők állítják.

A Privatkopo.hu megszerezte azokat a meghatalmazásokat, amelyeket - a cigányok állítása szerint - Mészáros István írt alá. És megszerzett két olyan aláírást is, amelyek BIZTOSAN az üzletembertől származnak. A kézjegyeket összevetve komoly kétségek merültek fel a tekintetben, hogy a meghatalmazásokon valóban Mészáros aláírásai szerepelnek.

Aláírások, amelyek BIZTOSAN a vállalkozótól származnak (az egyik egy szerződés alján látható, a másik a személyi okmányában feltüntetett aláírás):
A meghatalmazásokon látható aláírások, amelyek NEM BIZTOS, hogy Mészárostól származnak:
A 2020. május 4-én kelt, magánszemélyként Kiss Józsefnek adott „teljeskörű” meghatalmazás:
A 2020. május 11-én íródott dokumentum, amelyben Mészáros - mint ügyvezető - meghatalmazta Kisst, hogy a legnagyobb vagyonnal rendelkező társasága vonatkozásában helyette, nevében eljárjon:
A 2020. június 4-én készült meghatalmazás, amely lehetőséget adott Kiss Józsefnek arra, hogy a milliárdos négy cégének teljes iratállományát elszállítsa a könyvelőtől:
„99 százalék biztonsággal állítom, hogy a meghatalmazásokat nem Mészáros István írta alá, amennyiben esetleg mégis, akkor azt fenyegetés, kényszerítés hatására tehette” - mondta a Privatkopo.hu-nak Mészáros István egyik volt munkatársa, aki jól ismeri a férfi aláírását.

Innentől a labda a bűnüldöző hatóság térfelén pattog, munkához láthat az igazságügyi írásszakértő, hogy megállapítsa: Mészáros kézjegyei láthatók-e a meghatalmazásokon, vagy aláhamísították a nevét, esetleg fenyegetés, kényszer hatása alatt írta alá a dokumentumokat, írja a lap.

Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából