Ugrás a cikkhez
Reklám

Buli Kari Gerivel, és minden magyar ünnepe buzi jelkép alá tett Szent Koronával - így indul az idei vonaglás, melyet pártunk és kormányunk "természetesen" idén sem tilt meg, mint ahogy nem tette Tarlós sem, amíg ő vezette a várost.

Íme a ma megjelent "örömhír":

BUDAPEST PRIDE: AUGUSZTUS 20-A MINDEN MAGYAR ÜNNEPE

“Vedd vissza a jövőd!” - szól már huszonötödik alkalommal a Budapest Pride Fesztivál és Felvonulás szlogenje. Ugyan a koronavírus-járvány miatt későbbi időpontban tartjuk, de idén is lesz fesztivál augusztus 14-23. között, és a felvonuláson is várunk titeket augusztus 22-én.



Igen, ezzel illusztrálták a közleményüket

A járványhelyzet miatt az idei fesztivált csupán később tudjuk megtartani, és valamivel rövidebb is lesz a megszokottnál (ha nincs koronavírus, idén harmadik alkalommal tartott volna egy teljes hónapon át). Ám kimondottan fontosnak tartjuk, hogy a fesztivál és a felvonulás idén se maradjon el, hiszen jubileumi alkalom az idei, másrészt a transzneműek jogi nem- és névváltoztatását ellehetetlenítő 33-as paragrafus megszavazását és az általános politikai közbeszédet, a folyamatos fenyegetettség érzetet sem hagyhatjuk szó nélkül.

Az idei fesztivál augusztus 14-től egészen 23-ig vár titeket: nem maradunk tehát LMBTQ programok és felvonulás nélkül az augusztus 20-ai hétvégén sem, hiszen augusztus 20-a minden magyar ember ünnepe, amikor a magyar LMBTQ közösséget is ünnepeljük. Ráadásul idén van is mit, hiszen 2020-ban már 25. alkalommal rendezzük meg a Budapest Pride Fesztivált és Felvonulást.

Összeszedtük, mit lehet most tudni az idei fesztiválról és felvonulásról:

Külön örülünk annak, hogy sok év után ismét a főpolgármester köszöntötte a Pride-hónap kezdetekor a hazai LMBTQ közösség tagjait. Reméljük, hogy a felvonuláson is számíthatunk majd Karácsony Gergely jelenlétére és támogató szavaira!

Ragadjuk meg a lehetőséget, válasszuk a cselekvést, és hagyjuk hátra a beletörődést, a frusztrációt és a közönyt! Álljunk ki a jogainkért, harcoljunk azért, ami minden LMBTQ embernek jár! Mondjuk együtt hangosan, és biztassunk másokat is: “Vedd vissza a jövőd!”





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából