Ugrás a cikkhez
Reklám

A Momentum EP-képviselője, Donáth Anna bejegyzésében arról írt, hogy az iskolákból az empátia hiányzik, nem az iskolaőrök. Azt gondolom, ezzel több száz olyan, a feladatát szívvel-lélekkel ellátó tanár kollégát sértett meg, akik ezekben az intézményekben dolgoznak.




Én tizenhat évet dolgoztam olyan középiskolában, ahol nagyon sok halmozottan hátrányos helyzetű fiatal tanult. Pontosan láttam és tapasztaltam, milyen az, amikor a megfelelő szülői háttér szinte teljesen hiányzik, amikor a tanuló minősíthetetlen és sértő, sokszor fenyegető hangnemet enged meg magának a pedagógussal szemben. Az itt tanító tanárok hatalmas empátiája és tenniakarása megkérdőjelezhetetlen.

Kíváncsi lennék, Donáth Anna képviselőasszony milyen iskolában tanított, milyen szakmai tapasztalatai vannak. Javaslom Borsod vagy Nógrád kistelepülésein a tanítást tapasztalatszerzésre, ezt követően lehet, másképpen fogja látni majd a valóságot - írja közleményében Pakusza Zoltán, a Mi Hazánk Mozgalom Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnöke, azt követelve: Donáth kérjen bocsánatot azoktól a tanároktól, akiket megsértett.

Kapcsolódó:

- Még egy vicc(párt) mára: az LMP segélyelvétel helyett konfliktuskezelési tréningre küldené az ifjú cigánybűnözők szüleit

- Az csak természetes, hogy Trianon 100. évfordulóján is a cigánybűnözők "jogaiért" aggódik a DK





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából