Ugrás a cikkhez
Reklám

Hogyan bízhatnánk az ország vezetését egy olyan pártra, amelynek elnöksége jelenleg a legsötétebb orbáni vagy rákosista idők vezetési stílusát idézi, sutba vetve a Jobbik alapértékeit, a jobboldali, a nemzeti és a konzervatív irányvonalat – szembeköpve ezzel szavazótáborunkat is? Ehhez nem adhatjuk a nevünket, ezért a mai naptól Vas megyében megszűnt létezni a Jobbik.




Alább olvasható a teljes közlemény:

Mi, a Jobbik Vas megyei vezetői kijelentjük, hogy a továbbiakban nem kívánunk a Jobbik szétveréséhez asszisztálni, ezért párttagságunk megszüntetését jelezzük az Országos Elnökség és a pártigazgató felé, ezzel párhuzamosan pedig megszűnnek megyei alapszervezeteink.

13 éve Bana Tibor vezetésével alakultak meg első szervezeteink Vas megyében, amelyek azóta is alázatos és kemény munkát végeztek. A megválasztott elnökség részéről mégis nemtelen támadások érték országgyűlési képviselőnket. Bana Tibor lelkiismeretes munkájával mindig a Jobbikot szolgálta és neki köszönhető, hogy megyénkben a Jobbik 13 éven keresztül működött.

A Jobbik Vas megyei tagsága és szervezetei mindig igyekeztek a tisztesség útján járni, ezért is vallottuk azt, hogy a Fidesz elleni küzdelemben soha, semmilyen körülmények között nem válhatunk olyanná, mint a kormánypárt, nem emelhetünk pajzsra mi is egy zsarnokot. Sajnos mára a Jobbik vezetésében mégis a diktatórikus szemlélet vált uralkodóvá, ahol a személyi kultusz, a vezetőséghez való feltétlen hűség és a kritikai vélemények elnyomása vált a mindennapok részévé.

Jakab Péter pártelnök egy érdemelvű párt jövőképéről beszélt, ezzel szemben olyan emberektől vált meg a vezetés, akik évtizedes lelkiismeretes munkát végeztek egykori pártjukban, helyükre pedig más pártoktól vagy baráti körből érkezőket emeltek ki minden lehetséges posztra. A frissen kinevezett vezetők között vannak olyanok is, akik sajtóértesülések szerint akár bűncselekménnyel is vádolhatóak. Ilyen vezetőkkel és szemlélettel mi nem kívánunk tovább dolgozni!

Hogyan bízhatnánk az ország vezetését egy olyan pártra, amelynek elnöksége jelenleg a legsötétebb orbáni vagy rákosista idők vezetési stílusát idézi, sutba vetve a Jobbik alapértékeit, a jobboldali, a nemzeti és a konzervatív irányvonalat – szembeköpve ezzel szavazótáborunkat is? Ehhez nem adhatjuk a nevünket, ezért a mai naptól Vas megyében megszűnt létezni a Jobbik.

Nekünk Vas megye és az itt élők boldogulása az első, ezért nem hagyjuk őket cserben, a továbbiakban is aktívan és tisztességesen, egyesületi keretek között folytatjuk a Vas megyeiek érdekképviseletét!

Rába Kálmán megyei és kőszegi önkormányzati képviselő, a Jobbik Kőszegi Alapszervezetének elnöke, egykori megyei elnök
Lábodi Gábor, egykori megyei és városi önkormányzati képviselő, a Jobbik Szentgotthárdi Alapszervezetének elnöke, megyei sajtófőnök
Seiler Tamás, Vas megye 3. számú választókerületének szervezője, a Jobbik Ifjúsági Tagozat egykori megyei elnöke
Bedők Zsolt, a Jobbik Körmendi Alapszervezetének elnöke
Auer Miklós körmendi önkormányzati képviselő, a Jobbik Körmendi Alapszervezetének alelnöke
Takó Péter, a Jobbik Körmendi Alapszervezetének alelnöke
Gubics Anikó, a Jobbik Körmendi Alapszervezetének gazdasági megbízottja
Varga Márk, a Jobbik Ifjúsági Tagozat megyei elnöke
Végh Tamás, a Jobbik Jánosházi Szervezetének elnöke
Szabó Sándor, a Jobbik Bobai Szervezetének elnöke

Kapcsolódó: Jakab: azért nem jó a közös lista, mert nem lehetne kormányt alakítani Gyurcsánnyal, és bejutna a Mi Hazánk

Korábban írtuk:

- Bamba Tibi is lelépett a Jobbikból - és közben még képes volt tisztességről hazudozni

- Szávay nem tudta politikailag elferdíteni Jakab heftijét, így sajnos nem folytathatja az asszisztálást

- Bencsik János is kilépett a Jobbikból - de nem a moslékbűz, hanem Jakabék bosszúhadjárata miatt

- Két újabb Jobbik-szervezet tagjai vették hirtelen észre a párt évekkel ezelőtti eltérítését





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából