Ugrás a cikkhez
Reklám

Fáklyás és fehér lovas felvonulást tartott Horthy Miklós kormányzóvá választásának 100. évfordulójának napján a Mi Hazánk Mozgalom, a Horthy Miklós Társaság, a Trianon Társaság, a MIÉP, az FKGP, a délvidéki MPSZ, a HVIM, a Betyársereg és a Nemzeti Jogvédő Szolgálat. A nemzeti összefogás seregszemléjének is tekinthető rendezvény helyszínére és útvonalára számos  ellentüntetést jelentettek be "antifasiszta" és más szélsőbaloldali szervezetek, többek között a fehér, keresztény normalitástól és a nemzeti gondolattól alapból rémüldöző Gyurcsány-párt felhívására. Alább percről percre tudósításunk.

16.40 Egyelőre gyülekeznek a Mi Hazánk Horthy-megemlékezésére az emberek, pár százan vannak, de folyamatosan növekszik a számuk.










A közelben egy-két tucat cigány és antifa hozza szokásos formáját és "tiltakoznak a fasizmus ellen".




A jelek szerint a rendőrök is gyülekeznek.




16.50 Elkezdődött a rendezvény, az antifák a Himnuszt is végigrikácsolták. Érthető, hisz semmi közük hozzá.




17.00 Az ellentüntetők között a cigányok magukból kikelve üvöltözve fenyegetőznek, hogy "lehet, hogy itt most kevesen vannak, de vidéken a falvakban ők vannak többségben, és mindenhol ott lesznek a cigánymercik és a cigány BMW-k és vérbe borítanak mindent." Toroczkait követelik.

17.09 A vörös városvezető mélységesen elítéli a felvonulást, mert az kirekesztő, gyűlöletkeltő és a többi és a többi...



A Szent Korona liberálispukkasztó másolata mellett a Romantikus Erőszak is tiszteletét tette a magyarok rendezvényén

17.22 Ipolybalog plébánosa, György Ferenc a felvidéki magyarok nevében megköszönte Horthynak a visszacsatolást, miután a jelenlevőkkel együtt elmondott egy miatyánkot - írja megdöbbenten a szélsőbaloldali Mérce. A gettólap egyébként abban reménykedik, hogy valami antifa roham fogja megakadályozni a nemzetiek áttörését.

17.32 Éppen Fülöp Erik, a Mi Hazánk országgyűlési képviselője beszél, aki elmondta, örül neki, hogy nem Tordai Bencének született, ugyanis rosszul állna rajta a szivárvány színű zakó, ezt azzal kapcsolatban mondta, hogy Tordai mocskolódott Wass Albert ellen, és az ő köreik hergelik a tüntető cigányokat. Egyébként a cigányok a háttérben a Rosenberg Dani című számot hallgatják... (Persze nem a Radical Hungary zenekar verzióját :-) )




17.40 Elindult a menet

A menet elindult. A Szabadság híd túloldalán antifasiszták gyülekeznek, információink szerint a Mi Hazánk Ifjai tartogatnak nekik egy kis meglepetést. Hamarosan kiderül, mi az...







17.55 A Fővám téren az antifák „Horogkeresztények!” feliratú molinóval, dobolással és skandálással várták a menetet. A hitközségi Mérce élőben jelentkezik közülük, de szegények összetűzésbe kerültek sajátjaikkal is. A bátor antifák azt nehezményezték, hogy az arcukat is mutatni merészelték a közvetítés alatt.

("Para, hogyha fenn van a pofám" - a vicces jelenet 19.30-tól.)

18.05 "Nekünk Isten, nektek Marx"

A meglepetés:




18.10 Hamarosan meggyullad az összes fáklya.




18.18 "Horthysta kutyák vonulnak az utcádban!"

- ilyen feliratú falragaszokkal provokálnak az idegenek a számukra kevésbé komfortos Duna-parton (fotó: Mérce).




18.25 Tudósítóink ezerfősre becsülik a magyarok létszámát.







18.39 A nemzetiek fáklyás menete a Hazatérés Templománál jár.







18.56 Mégis áttörtek

A tömeg elérte úticélját, a Vértanúk terét. A menet véget ért, további felszólalások következnek, köztük Toroczkai Lászlóé.

19.15 Az antifa tüntetők a Kossuth térre értek, a szélsőjobboldaliak a Vértanúk terén vannak - írja a Mérce, amely újabb élőzéssel dönti a tőkét és saját elvtársait:

19.22 Toroczkai: "Késik a zsidó szembenézés ideje"

"Késik a zsidó szembenézés ideje. A Tanácsköztársaság vezetői között számos zsidó volt, akik részt vettek Magyarország tönkretételében... Akkor kezdhetünk el közös hazaépítésről beszélni, ha ezzel szembenéznek" - hangzott el Toroczkai László beszédében.




A Mi Hazánk-elnök beszéde alatt a cigányok és az antifák "mocskos náciznak" és a Ciao Bellát hallgatják.




A demokratáknál vöröscsillagos zászló is van. Tiltott önkényuralmi jelkép lévén vajon ez ellen is fellépnek majd, mint a horogkereszt és nyilaskereszt ellen?

19.59 Hát persze hogy gárdistákat állítottak elő a kéthetes rend őrei

„Mocskos nácik!” skandálással, szirénázással és partizánnótákkal zárult a bátor antifák magyarellenes tüntetése a Kossuth tér sarkán - derül ki a Mérce elvtársakat lebuktató közvetítéséből.

Gaudi-Nagy Tamás nemzeti jogvédő a lap tudósítójának elmondta a helyszínen, hogy tudomása szerint 5 magyart állított elő a rendőrség, többek közt "félelemkeltés", gyülekezési joggal való visszaélés, valamint a gárdista egyenruha viselését tiltó törvény megsértése miatt.

Frissítés: Toroczkai: "Most kiderül, kik a magyarok az Országgyűlésben"

Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke beszédében többek között elmondta, hogy Kun Béla utódai őrjöngve próbálták megakadályozni a tüntetést, de minden magyargyűlölet ellenére itt vannak. Miközben a Nádor utca felől megérkeztek az ellentüntetők, Toroczkai rájuk utalva azt mondta, fontos látni, hogy Magyarország testét belülről még mindig féreg rágja. A kordonon kívül ragadt ellentüntetők erre azt ordították a megafonokból, hogy "mocskos nácik" - írja az Index.

Toroczkai szerint történelmet hamisítanak, akik támadják Horthyt. Úgy gondolja, késik a zsidó szembenézés ideje, mert nem beszélnek arról, hogy a tanácsköztársaság vezetői miért voltak majdnem mind zsidó származásúak. Mint mondta, azt látják most, hogy vannak, akik újabb Trianont készítenek elő, népességcserében gondolkodnak. Erre példaként hozta, hogy a momentumos Donáth Anna fogadta az Opre Roma Párt képviselőit.

Mint mondta, a Mi Hazánk országgyűlési képviselői benyújtották a parlamentben a trianoni diktátumot ratifikáló törvény felfüggesztéséről szóló törvényjavaslatukat.

"Most eldől, hogy kik az igazi magyarok a parlamentben. Hatályon kívül fogjuk helyezni Trianont!"

- mondta.

A rendőrség által teljesen körbekerített téren Toroczkai beszéde után a méltó megemlékezés zárásaként elénekelték a Himnuszt és a Szózatot.

(Kuruc.info)

Az MTI összefoglalója:

A Mi Hazánk Mozgalom fáklyás felvonulást tartott Horthy Miklós kormányzóvá választásának 100. évfordulója alkalmából vasárnap a fővárosban.

A megemlékezésen a Horthy Miklós Társaság, a Trianon Társaság, a Független Kisgazdapárt, a MIÉP, a Betyársereg, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat, a Délvidéki Magyar Polgári Szövetség képviselői, valamint "gárdisták" vettek részt.



Kép: MTI/Mohai Balázs

Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke azt mondta: "nincs az az eső, nincs az a hörgő magyargyűlölet, amely megállíthatna minket".

Az egész Horthy-korszak örökösei vagyunk - mondta, hozzátéve, azt vallják, hogy Magyarország a magyaroké. Közölte, hogy három parlamenti képviselőjük a napokban kezdeményezte a trianoni szerződést ratifikáló törvény hatályon kívül helyezését.

Hegedűs Loránt református lelkész, a Horthy Miklós Társaság elnöke az egykori kormányzó társadalompolitikai rehabilitálásának fontosságát hangsúlyozta, mondván, Horthy alakja "megkerülhetetlen, ha el akarjuk érni, hogy a magyarságra visszafordított vérvádat elhárítsuk, nevezetesen az utolsó Hitler-csatlós vádját és mindazokat a jelzőket, amelyek ebből a történelemhamisításból következnek".

A megemlékezés a Szent Gellért téren kezdődött, ahol Novák Előd, a Mi Hazánk alelnöke azt követelte, hogy a főváros fogadja posztumusz díszpolgárává a kormányzót, illetve állítsák fel Horthy Miklós lovas szobrát a Szent Gellért téren.



Kép: MTI/Mohai Balázs

Ezt követően a megemlékezők alkotta fáklyás menet - a volt kormányzó egykori budapesti bevonulására emlékezve - egy fehér ló felvezetésével a Szent Gellért térről, a Szabadság hídon keresztül a Parlamenthez közeli Vértanúk teréig vonult. Nemzeti színű és árpádsávos zászlókat lobogtattak, illetve mindvégig a "Vesszen Trianon!" rigmust skandálták.



Kép: MTI/Mohai Balázs




Már a Műegyetem rakpartnál ellentüntetők várták a megemlékezés résztvevőit, a rendezvényt fütyüléssel, bekiabálásokkal és egy kisteherautóról sugárzott hangos zenével próbálták megzavarni. Az ellentüntetők a többi között a "Horthy-bűnök! Fehérterror! Fasiszta állam! Antiszemita törvény! Kamenyec-Podolszkij! Újvidéki vérengzés!" feliratú táblával tiltakoztak. illetve a "Nácik, haza!" rigmust skandálták.

A Fővám térnél az ellentüntetők egy másik csoportja a "Fehérterror, Horogkeresztények" feliratú molinó kifeszítésével várták a menetet, illetve a "Nácik takarodjatok!" rigmust skandálták. (A két ellentüntetésen az Index szerint nagyjából száz ember jelent meg összesen - a szerk.)

A Szent Gellért téri rendőri zárlat feloldását követően az ellentüntetők "A fasiszták nem törnek át!" feliratú molinó mögött a megemlékezés utolsó helyszínére, a Vértanúk teréhez vonultak, ahol ismét füttyszóval, bekiabálásokkal és hangos zenével igyekeztek megzavarni a rendezvényt.

A rendőrök kordonokkal hermetikusan elválasztották egymástól a megemlékezés résztvevőit és az ellentüntetőket; rendbontás nem történt.

Frissítés: képgaléria:



Fotók: Balogh Imre



































































































































































































Fotók: Dobrocsi Lénárd


































Kapcsolódó:

- Ellentüntetések sorozata miatt lezárják vasárnap a 4-es metró Szent Gellért téri állomását is

- Nácik és fasiszták ellen készülnek tüntetni az antifák - pedig csak Horthy kormányzóvá választására emlékezik a Mi Hazánk

- Toroczkai a Horthy-megemlékezésről az ATV-ben - 3 percet kellett várni, amíg előkerültek a "halálvonatok"

- Már egy Horthy-felvonulás sem fér bele a Facebook magyarellenességbe beleőrült cenzorainak

- Gyurcsányék nem akarják tétlenül nézni Horthy "náci szellemiségű szervezetek" általi éltetését

- A nemzeti összefogás seregszemléje lesz Horthy kormányzóvá választásának 100. évfordulóján





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából